NACIONAL OTKRIVA tajne ambivalentnog odnosa Brkića i Bajića u proteklom desetljeću, koje mogu rasvijetliti okolnosti koje su dovele do nestanka spisa u kojem se Brkića povezuje s odavanjem tajnih policijskih izvida

Od sredine proteklog tjedna ponovo u središte interesa javnosti dolaze tajne ambivalentne veze potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. To je zato što je iz Državnog odvjetništva nestao spis o probijanju tajnih policijskih izvida u aferi tzv. elitne prostitucije, a spis je formiran jer je policija na temelju više ozbiljnih sumnji, izjava svjedoka, ali i materijalnih dokaza rekonstruirala da je prostitutkama i kriminalcima tajne podatke odavao upravo Brkić.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKONACIONAL I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakJANDROKOVIĆ ‘Komšić je izabran glasovima Bošnjaka, to nije dobro’
Sljedeći članakVatreni pobijedili Bjelovar 15 – 1
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.