Japanski arhipelag zahvatio je u ponedjeljak snažan tajfun u kojemu je su poginule dvije osobe dok se tri osobe smatra nestalima.

Tajfun Talim pogodio je u nedjelju obale Kyushua, najjužnijeg od četiriju glavnih otoka u arhipelagu. Popraćen je vjetrom jačine do 162 kilometra na sat, objavila je japanska meteorološka agencija.

Napredujući u smjeru sjeveroistoka, oluja je u ponedjeljak ujutro dosegla otok Hokkaido, na sjeveru, zbog čega je jako poremećen zračni promet.

Žena od 86 godina pronađena je u nedjelju navečer mrtva nakon što je njezina kuća zahvaćena klizanjem tla u Kagawi, na zapadu Japana. Vozač od 60 godina smrtno je stradao kad je njegov automobil preplavila voda iz narasle rijeke u Kochuu, također na zapadu arhipelaga, po lokalnoj policiji.

Tv postaja NHK izvijestila je da se tri osobe smatra nestalima, također na zapadu, a da ih 38 ozlijeđeno u nesrećama izazvanima olujom.

Komentiraj

PREKOEpa
Podijeli objavu
Prethodni članakPoplavljeni dijelovi Hrvatske
Sljedeći članakNova sezona Komedije sa 150. izvedbom ‘Mamme Mie’
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.