Promo

Tablet za ljetovanje

Otkako su se pojavili smartphonei, otjerali su u ropotarnicu povijesti jedno desetak uređaja: MP3 playere, budilice i radio-satove, digitalne fotoaparate, kamere i foto-okvire, ručne igraće konzole, vremenske stanice… Većinu tih funkcija komotno može preuzeti i tablet, a i on se može pohvaliti da je umirovio barem dva uređaja – i to ona dva koja najčešće koristimo kad idemo na ljetovanje. Prvi su GPS uređaji: tableti imaju veći ekran i bolju sliku od prosječnog GPS-a, ali i bolji softver (Google Karte, odnosno Nokia Here ako ondje gdje putujete nema mobilnog interneta ili ga ne želite platiti). Drugi su prijenosni DVD playeri: te uređaje doduše još možete naći u nekim prodavaonicama, ali oni koštaju više od tableta, od kojih imaju lošiju podršku za različite formate videa, manji ekran i slabiju bateriju. Zahvaljujući tome, tableti su idealno sredstvo za zabaviti djecu (i odrasle) na duljim putovanjima: snimite im par filmova ili serija, i nećete ih ni čuti ni vidjeti do kraja puta.

  • Tableti su idealne sprave za ponijeti sa sobom na ljetovanje: malene i tanke, stanu u torbu za plažu, a mogu jednako lijepo poslužiti za zabavu (gledanje filmova, igranje) kao i u nesretnom slučaju da nešto morate obaviti za posao

 

Zlu ne trebalo, tableti mogu poslužiti i da obavite nešto od posla – sad se već za njih može naći sav poslovni softver koji je prije bio rezerviran za „prava“ računala, a nije rijetkost da su verzije za tablete besplatne, za razliku od onih za PC-e (Microsoft Office). Praktični su i za pohraniti sve one silne fotografije i video koje ćete ovog ljeta nasnimiti mobitelima, a naravno i za praćenje omiljenih web adresa i društvenih mreža, kao i za čitanje.

Koji tablet odabrati? Naš je najvažniji savjet: odaberite nešto s imenom. No name modeli su osjetno jeftiniji, ali brzo ćete shvatiti zašto: vjerojatno će biti dovoljno da ih uzmete u ruke i pod prstima osjetite nekvalitetu izrade.

Tri modela koja smo odabrali iz ponude Mikronisa proizvodi su uglednih proizvođača. Svaki od njihkošta manje od tisućukuna, a ipak nudi nešto posebno. Najjeftiniji Lenovo novi je model te ugledne tvrtke. Asusov model može poslužiti i kao GSM telefon a na internet se može spojiti preko 3G mobilne mreže. Acerov model je punokrvno Windows računalo koje može pokrenuti sav PC softver (može se i besplatno nadograditi na Windows 10), a s njim se dobiva i jednogodišnja licenca za Microsoft Office 365.

Više informacija: www.mikronis.hr

Produktfoto_4_zu_3
Acer Iconia W1-810 8″ IPS, Windows 8.1, 1/32GB, 999,00 kuna

 

 

LenovoAdam A7-10
LenovoAdam A7-10 7″, Android 4.4, 1/8 GB, 699,00 kuna

 

Asus Fonepad 7
Asus Fonepad 7 7″, Android 4.3, 1/8 GB, GSM/3G, 959,00 kuna

 

 

Komentiraj