SVOJOJ STRANCI BESPLATNO DAO GRADSKU IMOVINU Policija u Bandićevoj stranci i gradskoj upravi

Policija je, na zahtjev USKOK-a, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu.

Iz izvora bliskih istrazi, Hina doznaje da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan.

 

  • Neslužbeno se doznaje i kako policija traži i cjelovitu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj ulici.

 

Inače, zagrebački Županijski sud u petak će ponovno razmatrati osnovanost prve, dorađene optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića kojom ga Uskok zajedno sa suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je ranije osumnjičen i u aferi Agram, u kojemu mu se na teret stavlja da je nizom nezakonitosti oštetio grad kojem je na čelu 12 godina. Tereti ga se i za neplaćanje poreza na donacije prikupljene tijekom predsjedničke izborne kampanje, a ukupnu “štetu” tužiteljstvo procjenjuje na više od 20 milijuna kuna.

Komentiraj