HINA/ Denis CERIĆ

“Svoj posao radim profesionalno, ovo su orkestrirani napadi”

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je u petak najnovije optužbe na svoj račun. Bivši ministrov vozač Indexu je kazao kako je protiv ministra podigao prijavu, nakon što je na njega vikao i rekao mu da će ‘zapamtiti taj dan’.

Vozač tvrdi da su mu godinama produljivali ugovor “mjesec za mjesec”, da je ozlijeđen u prometnoj nesreći i da nije imao osnovna prava koja bi trebao imati čovjek na tom mjestu.

“Koji su razlozi bilo bi dobro pitati autore i inicijatore svih tih orkestriranih napada. Svoj posao radim odgovorno i profesionalno”, rekao je Medved novinarima N1 televizije i dodao: “Odgovorno tvrdim da tu nema niti primisli i s gnušanjem odbacujem svaki takav oblik. A svaki razgovor može protumačiti ovako ili onako. S gnušanjem odbijam primisao bilo kakvih prijetnji”.

Medved je objasnio da je vozača zatekao u Ministarstvu kada je preuzeo funciju. “On je tako radio niz godina prije mog dolaska. Mojim dolaskom on je radio svoj posao sve do trenutka dok nije u svoje slobodno vrijeme imao tešku prometnu nesreću sa svojim privatnim vozilom. Sa svojim zdravstvenim stanjem nije mogao nastaviti raditi”, rekao je.

Ministar je kazao da je Ministarstvo vozaču u nekoliko navrata nudilo nastavak rada nakon oporavka. Kaće i kako mu je nudio sve ono što su mu mogli ponuditi na temelju zakona. Radi se, dodao je, o sinu, tada nestalog, a kasnije ekshumiranog hrvatskog branitelja, osnosno djetetu poginulog hrvatskog branitelja.

“Ne vidim potrebu za takvo njegovo postupanje niti se Ministarstvo može prepoznati kao netko tko je prouzročio bilo kakav negativan odnos prema njemu”, rekao je Medved.

Komentiraj