Svjetsko prvenstvo u taekwondou u Bakuu: Matea Jelić osigurala medalju!

Članica splitskog Marjana Matea Jelić osvojila je svoju prvu svjetsku medalju u karijeri. U svom prvom premijernom nastupu na velikim natjecanjima u novoj kategoriji do 73 kilograma olimpijska i europska prvakinja u taekwondou uspješno je stigla do polufinala i najmanje bronce u Bakuu, javlja HRT.

Jelić je u prvom kolu pobijedila neugodnu Turkinju Yaren Sude Uzuncavdar na dramatičan način, nakon 1:1 u rundama i neriješene treće runde suci su dali prednost našoj predstavnici. Već u drugom kolu Jelić je išla na prvu nositeljicu i aktualnu svjetsku prvakinju, Srpkinju Nadicu Božanić. Pokazala je iznimnu snagu i slavila s 2:0 u rundama uz podatak da je prvu rundu pobijedila 11:0.

Borba za medalju bila je teška i tvrda, ali je Jelić bila koncentrirana i ovog puta nije dopustila trenutak nepažnje koji bi je odvojio od svjetskog odličja. Egipćanka Maisoun Farouk ostala je na 0:2 u rundama odnosno 4:0 i 7:3.

Jelić je dosad čak tri puta za dlaku ostala bez medalje na svjetskim prvenstvima, bila je zaustavljena u posljednjim trenucima četvrtfinalnih borbi u Mujuu 2017., Manchesteru 2019. i Guadalajari 2022. godine.

U polufinalu je očekuje Britanka Rebecca Mcgowan.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner