Svjetsko prvenstvo u futsalu prebačeno za 2021. godinu

FIFA je odredila da će se predstojeće Svjetsko prvenstvo u futsalu, kojem je domaćin Litva, umjesto u rujnu i listopadu ove godine održati od 12. rujna do 3. listopada 2021. godine. U borbi za odlazak na svjetsku smotru su još uvijek i hrvatski futsal reprezentativci koji u play-offu trebaju odmjeriti snage s Češkom, ali su utakmice do daljnjega odgođene.

Za 2021. godinu su prebačena još dva svjetska prvenstva pa će se tako U20 Svjetsko prvenstvo za žene u Kostarici i Panami održati od 20. siječnja do 6. veljače, a U17 Svjetsko prvenstvo za žene u Indiji od 17. veljače do 7. ožujka.

“Nastavno na procjene učinka pandemije koronavirusa te nakon preporuka radne grupe, ured Vijeća FIFA-e je donio odluku o potvrdi predloženih datuma održavanja turnira. I dalje ćemo pratiti sve okolnosti te sukladno njima donijeti odgovarajuće odluke.” – priopćila je Svjetska nogometna organizacija.

Osim odluka o novim datumima natjecanja odlučeno je i da će se ovogodišnji 70. FIFA kongres umjesto u glavnom gradu Etiopije Addis Ababi održati 18. rujna putem video linka.

Komentiraj