EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovog će tjedna iz Ujedinjenih Arapskih Emiratima izravno prenositi utakmice 14. izdanje Svjetskoga klupskog nogometnog prvenstva. Sve utakmice započinju u 18 sati, a sutra je na programu susret između brazilskog Grêmija i meksičke Pachuce, dok u srijedu 13. prosinca na teren izlazi Real Madrid protiv pobjednika utakmice Al Jazire i Urawe.  Finale je na rasporedu u subotu 16. prosinca.

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo prestižno je natjecanje na kojemu nastupaju najbolji svjetski klubovi pobjednici natjecanja po kontinentima, odnosno prvaci Europe, Južne Amerike, Azije, Oceanije, Afrike te Sjeverne Amerike i Kariba. Boje Europe branit će pobjednik Lige prvaka Real Madrid, koji slovi i za najvećega favorita natjecanja koje Luki Modriću i Mateu Kovačiću pruža prigodu osvojiti još jedno veliko odličje.

Drugi je najveći favorit za osvajanje Svjetskoga klupskog nogometnog prvenstva južnoamerički predstavnik Grêmio iz Brazila. Sjevernu Ameriku zastupa meksička momčad Pachuca, Aziju japanska Urawa Redsi, a Afriku Wydad Casablanca iz Maroka. Sudjeluju i novozelandski prvak Auckland te domaćin Al Jazira.

“U pitanju je vrhunski sportski događaj, svojevrsno zagrijavanje za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji i uvijek je zanimljivo vidjeti odmjeravanje najboljih momčadi po kontinentima”, ističe HRT-ov sportski novinar i komentator Viki Ivanović. Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Komentiraj