Svjetski mediji zgroženi spaljivanjem lutke istospolnog para s djetetom

Karnevalska povorka u Imotskom  tijekom koje je spaljena lutka istospolnog para s djetetom nije ostala ne zapažena od strane svjetskih medija i agencija koje se zgražaju zbog takvog događaja.

Jedni od prvih koji su prenijeli tu negativnu vijest za Hrvatsku bila je vodeća novinarska agencija AP. a nakon toga je uslijedio Routers, Business Standard i mnogi drugi

AP je tako osudila sam čin spaljivanja i nakon što su prenijeli tijek događaja citirali su jučerašnju izjavu i reakciju predsjednika Zorana Milanoviča.

“incidentu su prisustvovala djeca koja su svjedočila širenju mržnje i pozivanju na nasilje“, rekao je između ostaloga predsjednik Milanović. Takđer AP piše kako ovo nije jedini takav slučaj u Hrvatskoj, podsječajući  kako su u Kaštelima 2018. spaljene dječje knjige o istospolnim obiteljima.

Reuters je pak uputio upit i tražio komentar o događaju od organizatora u Imotskom, ali organizatori se prema očekivanjima nisu javljali. Također su prenijeli oštru osudu predsjednika Zorana Milanovića, pa možemo reći da je njegova pravoremena reakcija ublažila sliku Hrvatske u svijetu, jer je pokazao da se takve događaje treba odmah osuditi.

“Zastrašujući prizori iz Imotskog nikako ne mogu opravdati karnevalskom tradicijom”, rekao je  predsjednika udruge Dugine obitelji Danijel Markić kojeg je citirao Business Standard.

 

 

Komentiraj