SVJETSKI MEDIJI “Subašić oteo slavu Modriću i Eriksenu”

HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju se, nakon penala protiv Danske plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Junaci pobjede ‘Vatrenih’ bili su Danijel Subašić, koji je obranio tri udarca s bijele točke i Ivan Rakitić koji je zavio pobjedonosni pogodak.

Svi svjetski mediji veliku su pozornost posvetili dramatičnoj utakmici u Nižnji Novgorodu, a posebnu pažnju poklonili su Subašiću. “Modrić duguje život Subašiću”, naslov je španjolske Marce, koja naglašava kako se čekalo da Modrić i Eriksen odluče utakmicu, ai na kraju im je slavu ‘oteo’ Subašić. “ila je to večer života hrvatskog golmana koji je obranio čak tri penala Dancima, te je tako spasio Luku Modrića koji je promašio s bijele točke u 116. minuti”, pišu Španjolci.

El Mundo Deportivo, list blizak Barceloni, nahvalio je Subašića, ali u prvi plan stavio Rakitića, koji je zabio posljednji penal za prolazak Hrvatske u četvrtfinale. “Danska napušta Rusiju nakon Subašićevih herojskih obrana”, navodi britanski Guardian. I talijanski mediji puni su hvale za Subašića, koji je tek drugi vratar koji je obranio tri kaznena udarca.

“Nije to bila utakmica koja se s užitkom gledala, štoviše, Hrvatska je bila samo sjena momčadi koja je prije šest dana na istom stadionu dobila Argentinu”, stoji u komentaru BBC-a, koji podsjeća kako se Hrvatskoj nije ponovio scenarij od prije dvije godine, kada su na kraju produžetaka primili pogodak od Portugala.

“Dramatični prolaz, ali Hrvatska ide u četvrtfinale na krilima svog velikog junaka, vratara Subašića”, navodi Telegraph.

Komentiraj