Španjolski mediji u velikom su šoku nakon prvog poraza njihove reprezentacije na Europskim prvenstvima od 2004. godine. Bolan poraz, i Italiju u osmini finala servirala im je u utorak Hrvatska. Dok su Španjolci u nevjerici, svjetski tisak piše o velikom podvigu hrvatske reprezentacije, koju sada svrstavaju u pritajenog favorita ovog prvenstva.

“Vicente del Bosque odlučio je na Hrvatsku ići sa istom jedanaestoricom koja mu je u prva dva kola donijela šest bodova. Ante Čačić bio je bez Modrića i Mandžukića… Španjolska će morati težim putem do četvrtfinala. Prva na redu je Španjolska”, piša Marca.

Španjolski list naglašava i kako je španjolska reprezentacija imala više dodavanja, više loptu u nogama, ali na kraju – gol manjka.

ScreenShot005

“Hrvatska je svladala Španjolsku nakon manjka intenziteta Španjolaca, dekoncentracije u obrani, nevjerojatno sporog kretanja igrača, promašenog penala”, piše AS. “Španjolska mora na Italiju, a nakon toga najvjerojatnije čeka Njemačka. Samoubojstvo i neočekivani put aktualnih prvaka”, dodaju.

ScreenShot004

Britanski Mirror u svom izvještaju naglašava kako izbornik del Bosque nije želio kriviti vratara de Geu za poraz. “Svi smo krivi”, kazao je. Mirror piše i o lošim potezima Sergija Ramosa, koji je i promašio jedanaesterac za Španjolsku.

“Hrvatska je sada među favoritima EURO-a”, zaključuju reporteri Mirrora.

“Hrvatska je autor nevjerojatnog preokreta protiv aktualnih prvaka Europe. Očekivalo se kako će ova utakmica biti najteži test Španjolaca. Vrsaljko se u posljednjim trenucima susreta pretvorio iz negativca u heroja, blokiravši udarac Davida Silve”, piše CNN.

ScreenShot006

 

Komentiraj