Svjetski kup u biatlonu: Norvežani najbrži u prvoj štafetnoj utrci nove sezone

Muške norveška štafeta ostvarila je pobjedu u prvom štafetnom natjecanju Svjetskog kupa u biatlonu, koje je održano u četvrtak u finskom Kontiolahtiju.

Vetle Sjaastad Christiansen, Sturla Holm Laegreid te braća Tarjei i Johannes Thingnes Boe trebali su jedan sat, 19 minuta i 26.2 sekunde za svladavanje četiri dionice od 7,5 km. Pritom su iskoristili sedam dodatnih metaka na ukupno osam gađanja.

Drugo mjesto je osvojila njemačka štafeta koju su činili Justus Strelow, Johannes Kuehn, Benedikt Doll i Roman Rees. Sve do posljednje izmjene Nijemci su bili u “mrtvoj utrci” s Norvežanima, ali tada je Johannes Thingnes Boe imao jedan promašaj u dva gađanja, a Rees tri, što je na kraju donijelo Norvežanima prednost od 43.9 sekundi.

Treće mjesto je pripalo francuskoj štafeti koja je za pobjednicima zaostala više od jedne minute (1:05.9). Francuze je boljeg plasmana koštala loša pucačka izvedba Fabiena Claudea, koji je u drugoj izmjeni imao pet promašaja, a nije se iskazao ni Quentin Fillon Maillet s tri promašaja u zadnjoj izmjeni.

U četvrtak (13.35 sati) će na stazu i ženske štafete, a na prvoj stanici Svjetskog kupa u novoj sezoni na rasporedu su još i prva dva sprinta (subota) te prve dvije dohvatne utrke (nedjelja).

Komentiraj