Michelinov vodič svjetski je sinonim za izvrsnost i jedan od najcjenjenijih gastronomskih vodiča u svijetu, koji više od 100 godina ocjenjuje i preporučuje najbolje restorane.

Prilikom ocjenjivanja, profesionalni i anonimni Michelinovi inspektori vrednuju kvalitetu sastojaka, vještinu pripreme hrane i kombinaciju začina, kreativnost, postojanost kvalitete te omjer kvalitete i cijene.

Michelinov vodič prvi put je stigao u Hrvatsku 2017. godine, kada je jednom hrvatskom restoranu dodijeljena Michelinova zvjezdica, dok su priznanja Michelinovog vodiča, tzv. Michelinove tanjure dobila 34 hrvatska restorana.

Ove godine Michelinov vodič za Hrvatsku proširen je za čak dvije nove Michelinove zvjezdice i 24 nova restorana s Michelinovom preporukom.

Michelinovu preporuku za 2018. godinu zaslužio je i splitski restoran ‘ZOI’, koji se našao među hrvatskom gastronomskom elitom te dobio potvrdu svoje kvalitete i izvrsnosti.

‘ZOI’ je svoja vrata otvorio početkom prošlog ljeta i u vrlo kratkom roku prometnuo kao jedna od najpopularnijih gastronomskih destinacija u Dalmaciji. Smješten na južnom zidu Dioklecijanove palače, kod lokacije nekadašnjih Carevih odaja, ZOI donosi jelovnik nadahnut raznolikošću mediteranske kuhinje i njezine povijesti.

S prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu, došao je i novi chef Ivica Katić, koji će nastaviti tradiciju mijenjanja menija svakih nekoliko mjeseci.

Komentiraj