Svjetski dan biljnih mlijeka: Veganska jela i slastice na glavnom zagrebačkom Trgu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana biljnih mlijeka Prijatelji životinja organizirali su edukativni štand gdje su se posjetitelji mogli upoznati s različitim okusima biljnih mlijeka i drugih biljnih proizvoda, naučiti kako kod kuće napraviti razna jela i slastice s biljnim mlijekom, kakve sve vrste biljnih sireva, vrhnja i šlaga postoje, a usput degustirati veganska jela i slastice  i dobiti veganske kuharice i recepte.

Biljna mlijeka danas su sve dostupnija na tržištu i namijenjena su svima. Može ih se naći na policama gotovo svih trgovina, a izbor vrsta i okusa zaista je velik – od soje, riže, badema, lješnjaka, kokosa, zobi, pira, indijskih oraščića, drugih žitarica i orašastih proizvoda.

Prijateljima životinja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića pridružili su se i koreograf i redatelj Igor Barberić te food blogerica Nataša Rajčević.

Igor Barberić

Prednosti biljnih mlijeka su brojne, kako za zdravlje tako i za okoliš i zaustavljanje klimatskih promjena, istaknuli su za nacional.hr Prijatelji životinja.

 

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s organizacijom ProVeg, poziva sve zainteresirane da se povodom Svjetskog dana biljnih mlijeka pridruže sedmodnevnom izazovu na web stranici www.worldplantmilkday.com.

Komentiraj