Svjetski dan beskućnika obilježava se 10. listopada

Autor:

facebook.com

Svjetski dan beskućnika obilježava se 10. listopada.

Kao i proteklih godina organizacije iz čitavog svijeta, na različite načine, tog dana provode aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problem beskućništva.

Ove godine predstavnici organizacija, članica Hrvatska mreža za beskućnike iz cijele Hrvatske te beskućnici, socijalni radnici, volonteri i suradnici koji doprinose skrbi o beskućnicima, organizirat će javno-promotivnu akciju na riječkom Korzu (ispred Gradske vijećnice) od 09 do 11 sati, s osnovnim ciljem upoznavanja šire javnosti o problemu beskućništva kao najekstremnijem obliku siromaštva i socijalne isključenosti.

Također, povodom Svjetskog dana beskućnika, Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe OAZA iz Rijeke, kao domaćin, i Hrvatska mreža za beskućnike organizirat će konferenciju ‘Stanje i perspektive u radu s beskućnicima’, koja će se održati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke s početkom u 11 sati.

Konferencija će biti posvećena prevenciji beskućništva, socijalnom uključivanju beskućnika te programima i mjerama za ublažavanje siromaštva. Također ćemo istaknuti i primjer prvog reprezentativnog istraživanja beskućništva na području RH, smjernice za provođenje ETHOS tipologije beskućništva te primjere dobre prakse u radu s beskućnicima namijenjene jedinicama lokalne i područne samouprave koji još uvijek ne provode programe skrbi o beskućnicima.

Beskućništvo je rastući socijalni problem u Republici Hrvatskoj. Niz različitih životnih okolnosti i problema dovode do beskućništva. Na svima nama je važna uloga u prevenciji beskućništva, ali i u što bržem i kvalitetnijem socijalnom uključivanju beskućnika u normalan život.

https://web.facebook.com/Hrvatska-mre%C5%BEa-za-besku%C4%87nike-465572136868400/

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.