FOTO: David Kollar i Arve Henriksen (facebook.com)

Muzički biennale Zagreb se održava na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u Laubi – kući za umjetnost i ljude, gostuju skladatelji i izvođači svjetske alternativno-eksperimentalne glazbene scene: Brandt Brauer Frick Ensemble, Taylor Deupree, Ansambl Konstrukt te David Kollar i Arve Henriksen.

Gitarist David Kollar i trubač Arve Henriksen glazbeni su suradnici koji stoje iza hvaljenog albuma ‘Illusion Of A Separate World’, a predstavit će ga 11. travnja na tridesetom izdanju zagrebačkog festivala. Mistični zvuk eksperimentalne gitare te nježan zvuk trube i zaigrane improvizacije, uz dašak elektronike garancija su vrhunskog glazbenog iskustva.

Ansambl Konstrukt donosi samo njima svojstven spoj free improvizacije i etno elemenata koristeći turske tradicionalne instrumente. Ovi ljubimci underground jazz scene za sebe kažu da stvaraju slobodnu glazbu inspiriranu Istanbulom i kozmičkim kaosom. Njihovu bogatu karijeru obilježili su energični nastupi koje su održali diljem svijeta kroz klupske večeri i velike festivale te pomno birane, pametne suradnje s veteranima jazza i legendarnim figurama avangardne scene. U sklopu MBZ-a ih u Laubi imamo priliku poslušati 12. travnja.

Programski fokus 30. Muzičkog biennala Zagreb tema je “Grad, prostor, glazba, zvuk”, a najavljeni su brojni domaći i strani skladatelji koji će svojim nastupima uveličati jubilarno izdanje festivala.

Komentiraj