Marko Lukunic/PIXSELL

SVJEDOKINJA ‘Hrvatska pošta je prije obavljenog posla platila pet milijuna kuna Fimi mediji’

Bivša voditeljica odjela za platni promet u Hrvatskoj pošti (HP), Claudia Čović, posvjedočila je na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u da je Pošta, unatoč njenom protivljenju, platila čak pet milijuna kuna za marketinške usluge agenciji Fimi media preko koje se u Sanaderovo vrijeme navodno punio HDZ-ov crni fond.

Svjedokinja je ispričala da je u kolovozu 2007. do nje došla faktura od pet milijuna kuna za marketinške usluge Fimi mediji koje nije htjela platiti jer se za taj novac, kako je rekla, mogao snimiti “srednji igrani film”. Tadašnji direktor Robert Jukić ustrajao je da se račun plati i prije obavljenog posla, kazala je Čović.

Kao svjedok obrane na sudu je ispitan i predsjednik uprave Končara Darinko Bago koji je kazao da njegova tvrtka nikada nije surađivala s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. osim toga, kazao je i da nije bio na sastanku u Vladi na kojemu je, prema tvrdnjama tužiteljstva, Sanader čelnicima javnih tvrtki sugerirao suradnju s Fimi medijom.

Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi trebali svjedočiti Dabiša Bučanac i Damir Kezele.

Komentiraj