SVJEDOČI KOMŠIĆEVA SESTRIČNA “Vidjela sam da ima krvi po sebi”

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Prva je na klupu za svjedoke trebala sjesti 25-godišnja sestra Komšića, Iva Komšić, ali ona je odbila svjedočiti. Nakon nje, sa svjedočenjem je počela Komšićeva sestrična, mia Perić.

“Nisam bila upoznata s problemima između njih dvoje. Čula sam da ga je Kristina prijavljivala više puta, no ne znam da je bilo kakvih fizičkih nasrtaja”, kazala je Perić, kako prenosi portal Index. Dodala je kako je Kristinu poznavala od osnovne škole.

Svjedočila je o noći ubojstva, 22. veljače prošle godine. Kazala je da ju j David nazvao, te kako je njezin dečko otišao po nj4ega. “Plakao je, povraćao, bio je u šoku. nazvao je tatu, a ja sam nazvala njegovu mamu”, ispričala je dodajući da ga je njezin dečko doveo u svoj stan. “David je odmah otišao u wc i derao se: Vozi me kući”, kaže.

“Vidjela sam da David ima crnu jaknu i traperice i da ima krvi po sebi”, rekla je Perić dodajući da ga je ona odvezla kući. “Presvukao se kod mog dečka u stanu. On mu je dao trenirku jer ga je tražio da se presvuče. Kad sam ga dovela pred kuću tad sam mu nazvala tatu koji je došao po njega i odveo ga na policiju”, kazala je.

“Moj dečko je bacio Davidovu odjeću u kontejner preko puta zgrade dok sam ja odvela Davida. To mi je kasnije rekao dečko”, kazala je dodajući da je Kristina stalno govorila da je trudna. “Jedino znam da je bila trudna u 10. Ili 11. mjesecu 2016. Tada je imala spontani. A inače je stalno govorila da je trudna. Nisam znala da je bila trudna u vrijeme ubojstva”, rekla je.

Iduća svjedokinja je Leonarda Perić, još jedna Komšićeva sestrična. Ona je rekla kako se družila i s Davidom i s Kristinom. “Bili su u dobroj vezi. Malo su se slagali malo svađali kao i svi. Ne znam je li bilo intervencija policije jer je Kristina par puta lagala. Kristina mi je bila prijateljica”, kazala je dodajući da joj se Kristina nekada povjeravala.

“22.02. 2017. sam bila kod dečka i mama me zvala i rekla da idem kod Kristinine zgrade. Tamo su već bile moja mama i teta. Otišla sam do auta i vidjela Kristinu u tom stanju u autu i samo sam otišla”, ispričala je. “Znala sam da je Kristina tad bila trudna. Ona mi je rekla. Ne sjećam se kad točno, ali znam da je to bilo kad smo zadnji put bile na kavi. Možda dva tjedna prije ubojstva. Ona i David tad nisu bili u vezi. Kristina mi je rekla da David ne zna da je trudna. I rekla je kako to još nikome nije rekla. Nisam rekla Davidu za njenu trudnoću niti ikome drugome”, dodala je.

Sljedeća je na klupu za svjedoke sjela Ljubica Marjanović, sestra Komšićeve majke. “Kristina je često zvala policiju. Došla je jednom u 1 u noći pred kuću. David joj se nije htio javiti na telefon. Ona je trubila pred kućom. Jednom je zvala policiju isto jer joj se nije htio javiti”, ispričala je.

“Jednom kad sestre nije bilo, vidjela je Davida da sjedi s nekim društvom i curom, tad je zvala policiju, ja sam morala doci jer mi sestre i šogora nije bilo. Prijetila je Davidu da ne sjedi s tim društvom i rekla mu da će zvati i policiju. I tako je i bilo. Zvala je policiju i ona se tad sama izgrebala po licu i rekla da će reći da joj je to David. To je radila iz ljubomore”, dodala je.

O noći ubojstva kaže kako nije vidjela Davida. Kada je izašla u dvorište, kaže, vidjela je Davida kako povraća, plače i traži Hitnu. “Sestra je počela plakati i pala je. Ivo je u tom trenu rekao da trčim prema Kristininoj zgradi. Uzela sam jaknu i krenula prema Kristininoj zgradi. Zvala sam Leonardu Perić da je pitam gdje joj je zgrada. Meni je Ivo rekao da je to pred zgradom, a njemu je rekao David. Vidjela sam da su na autu gorjela svjetla. I sa suvozačeve strane pogledala unutra krvavu Kristinu i krenula sam vikati”, ispričala je.

Komentiraj