SVJEDOČENJE MARKIĆ “Sve račune smo dostavili Gradu Zagrebu”

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Čelnica druge U ime obitelji stigla je u četvrtak na sud, gdje svjedoči u ‘aferi štandovi’.

Željka Markić je na suđenju posvjedočila da je tražila sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, kako bi im pomogao u provedbi referendumske inicijative Udruge U ime obitelji. Pomoć je tražila, kaže, od svih načelnika i gradonačelnika, javlja N1.

Markić je rekla da je sastanak s Bandićem trajao manje od deset minuta. “Iznijela sam mu što molimo gradonačelnike – štandove, letke, plakate. Gradonačelnik je rekao da je spreman dati sponzorstvo. Nismo razgovarali kako će grad podmiriti te troškove”, rekla je Markić.

Ne sjeća se, kaže, je li nakon sastanka razgovarala s Bandićem, kao ni je li ga zvala. Ne znam koliko je sve koštalo, sve račune smo dostavili Gradu Zagrebu”, dodala je Markić.

“Fakture su stizale do kraja godine, a Milan Bandić završio je u zatvoru i nismo imali s kime razgovarati. Sandra Švaljek rekla nam je da ne može pokriti te fakture”, rekla je u svjedočenju.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Optužnica protiv Bandića u “aferi štandovi” potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta odgađano.

Prvu optužnicu protiv Bandića optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela.

No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

Komentiraj