Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu u ponedjeljak je počelo suđenje požeško–slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje.

Danas je na suđenju svjedočila Mara Tomašević, koja je supruga optužila za obiteljsko nasilje. “Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bi ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom”, rekla je Tomašević, kako prenosi RTL.

Naglasila je kako je preljub uzrok svega što se događalo. “Nije me šamarao po licu da se ne bi tragovi vidjeli. Poplavilo bi tek nakon dva dana”, kazala je i dodala kako joj je suprug prijetio da će je zaklati nožem.

Mara Tomašević kazala je i kako je njezin suprug dolazio u kuću u kojoj živi zadnjih nekoliko dana. “Vjerojatno je htio da sve povučem. Poslao mi je poruku da se pomirimo. Rekao mi je: ‘Nemoj misliti da ja tebe nagovaram, dosao sam popiti pivo sa sinom'”, kazala je Mara Tomašević.

Ranije je istaknula da je uzrok svih njihovih sukoba bio suprugov preljub. Tako je ispričala i kako ga je jedne noći sačekala ispred kuće od njegove ljubavnice. “Prišla sam automobilu kojim su došli on i ljubavnica. Htjela sam ih snimiti mobitelom. Dotična me izgrebala dok mi je on držao ruke. Kad sam krenula reći njezinim roditeljima što se događa između njih dvoje, tada me pokušao pregaziti automobilom”, istaknula je i doala kako su je mnogi nagovarali da ne prijavljuje svog supruga, jer će mu uništiti karijeru.

“Našla sam kod njega poveću svotu deviza i kad sam ga pitala kome to nosi (a išao je u Zagreb) i čime se bavi, razbio mi je oko”, kazala je Mara Tomašević i dodala: “Ja sam se njega bojala cijeli život. Pa ima oružje u kući!” Navela je i da je željela spasiti brak jer je “za nju brak svetinja”. Imaju troje djece i osmero unučadi. Rekla je i da nema povjerenja u institucije jer njezin suprug ima političku moć. “Vidim što se događa u državi. Korupcija, mito na sve strane”, ustvrdila je Mara Tomašević.

Nakon svjedočenja obiteljske prijateljice, rasprava je završena. Nastavak suđenja očekuje se u siječnju iduće godine.

Komentiraj