Nekadašnji hrvatski premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović u ponedjeljak bi na riječkom sudu trebao svjedočiti u parnici koja ju je saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić pokrenula protiv Novog lista.

Strenja Linić je tužila Novi list zbog premijete vijesti da je i ona bila među zastupnicima Mosta nezavisnih lista koji su se 8. prosinca 2015., u vrijeme turbulentnih pregovora o sastavljanju nove Vlade, s tadašnjim premijerom Milanovićem sastali u Banskim dvorima. Strenja Linić je pozvala Milanovića za svjedoka, te vjeruje da će Milanović potvrditi da nije bila među Mostovcima koji su se sastali s premijerom.

Milanović nije imenovao Mostovce s kojima se sastao, a učini li to sutra na sudu, mogao bi prouzročiti probleme u Mostu, piše Novi list.

“Neću reći tko su bili ti ljudi jer im štitim integritet. Pregovarali smo o dogovoru s SDP-om. Bili su korektni, ali zbunjeni. Nisu dolazili ogovarati Petrova ni ikoga drugog iz Mosta. Nalazili smo se u kasnim satima u Vladi i to govori da oni nisu bili na čisto”, rekao je Milanović u siječnju prošle godine, gostujući u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’.

Komentiraj