facebook.com

SVIJETSKI DAN VIDA Kad ste zadnji put provjerili svoj vid?

Svake godine, drugi četvrtak u listopadu obilježavamo Svijetski dan vida.

Čak 2.5 milijarde ljudi na svijetu nema ispravnu korekciju vida, stoga se osobito na taj dan ističe važnost podizanja svijesti o prevenciji i provjeri vida, a ove godine je 13. listopad rezerviran za Svijetski dan vida.

U svrhu podizanja svijesti o važnosti dobrog vida, pokrenuta je nacionalna kampanja besplatne provjere vida građanima uz podršku Hrvatskog društva optičara i optometrista, velikog broj optika i proizvođača naočalnih leća.

Besplatne provjere vida će se vršiti u razdoblju od 10. do 15. listopada u većini optika,  a cijela kampanja završava 15. listopada događanjem na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Završni događaj je organiziran od strane Essilora, uz podršku Hrvatskog saveza slijepih, Kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’, Udruge za školovanje pasa vodiča, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te Veleučilišta Velika Gorica.

Poticanje brige o vidu ključna je poruka, a građani će imati priliku besplatno provjeriti svoj vid, zatim uz nošenje poveza preko očiju isprobati kretanje kroz stazu s preprekama uz pomoć štapa ili psa vodiča, kao i simulaciju oštećenog vida (sljepoću) u tamnoj komori.

Uz zdravstveni i edukativni sadržaj, događaj zaokružuje i kratka kazališna predstava ‘Zažmiri na 10 min’ u izvedbi Kazališta slijepih ‘Novi život’.

Redovite provjere vida prvi su korak u prevenciji zdravog vida, stoga brinite o svojim očima i uočite promjenu!

Više informacija o programu možete naći na facebook stranici Essilor Hrvatska!

Svijetski dan vida 2016
Svijetski dan vida 2016

Komentiraj