Mitsubishi Motors Corporation

FOTO: VIDEO: Mitsubishi Eclipse Cross predstavljen američkom tržištu

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) je za svijetsku prezentaciju svog novog kompakt SUV-a izabrao 87. International Motor Show u Ženevi koji se održao u ožujku ove godine.

Eclipse Cross je novi globalni strateški model Mitsubishi Motors-a, čija prodaja započinje prvo u Europi ove jeseni, a tek nakon tog dolazi na tržišta Japana, Sjeverne Amerike, Australije i ostalih regija.

Eclipse Cross spaja oštri coupe dizajn i dinamiku SUV-a u skladnu cjelinu s karakterističnim Mitsubishi potpisom i perfomansama.

1. Dinamički karakteran dizajn

Izrazito oštru i dinamičnu SUV coupe formu odlikuje tzv. klinasti oblik vozila prepoznatljivog profila i izraženih karakternih linija, zakošen stražnji prozor, oštro odrezana stražnja vrata, mali ovjesi kotača i odbojnici atletskog izgleda.

Dizajnerski koncept Dynamic Shield prepoznatljiv po snažno naglašenim bočnim
linijama i središnjem dijelu nalik samurajskoj kacigi, koji izražavaju sportske
performanse automobila.

eclipse-side-2

Istaknimo zatamnjeni stakleni krov i crne detalje koji doprinose ekskluzivnom vizualnom dojmu, razvučeni stražnji svjetlosni element koji horizontalno, poput spojlera, dijeli stražnji prozor na dva dijela. Kod kočenja, bočna i središnje LED kočiono svjetlo stapaju se u jednu svjetlosnu liniju po cijeloj širini vozila.

eclipse-roof

eclipse-night

Novitet je i posebna crvena boja karoserije, razvijena za Eclipse Cross. Na standardni
premaz dodano je nekoliko slojeva polu-transparentne crvene boje i prozirnog laka,
kreirajući intenzivan i rafiniran vizualni efekt.

Vodoravno položena upravljačka ploča s metaliziranim rubovima i crno/srebrna kombinacija interijera kreiraju profinjen, dinamičan i sportski ugođaj. Ultra tanki zaslon audio uređaja i Head Up Display ispred vozača, zaokružuju dojam kokpita.

eclipse-interior-side

Prostor za prtljagu je prostran i ne kvari elegantnu coupe liniju. Klizna stražnja klupa je preklopiva u omjeru 60:40.

2. Povezljivost koja inspirira

Eclipse Cross je opremljen Smartphone Link zaslonom audio sustava, dodirnim zaslonom i Head Up Display-om za sigurnije rukovanje različitim funkcijama i lakši pregleda aplikacija i informacija.

eclipse-interior

Smartphone Link zaslon podržava Apple CarPlay2, pametniji i sigurniji način korištenja Vašeg iPhone-a u vožnji. Vozač ima na izbor zaslon osjetljiv na dodir, Siri*4 ili Smartphone Link zaslon za pribavljanje informacija stanja u prometu, upućivanje i primanje poziva, pristup tekstualnim porukama i slušanje glazbe, a sve to na način koji omogućava punu usredotočenost na vožnju.

eclipse-screen

Smartphone Link zaslon podržava i Android AutoTM3 koji pruža glasovno upravljanje Google AutoTM, Google PlayTM, glazbom i drugim aplikacijama. Dodirni zaslon može upravljati audio funkcijama, kao i Apple CarPlay.

Položaj dodirnog zaslona na središnjoj konzoli omogućava lako upravljanje Smartphone Link Display sustavom bez potrebe za promjenom položaja tijela.

Head Up Display čini vožnju sigurnijom, prikazujući brzinu vozila, podatke aktivnih sigurnosnih sustava i druge potrebne informacije bez skidanja pogleda sa ceste.

eclipse-head-display

3. Užitak i sigurnost sa All-Wheel Control tehnologijom

Eclipse Cross koristi elektronički reguliran 4WD sustav koji raspoređuje optimalnu količinu okretnog momenta na stražnje kotače, ovisno o načinu vožnje i vrsti podloge.

Mitsubishi Super All Wheel Control (S-AWC) je integrirani sustav kontrole vozne dinamike vozila, koji po potrebi uključuje i sistem kočenja na različitim kotačima –
Active Yaw Control System (AYC).

Active Yaw Control System upravlja okretnim momentom i snagom kočenja svakog pojedinog kotača na temelju podataka o položaju volana, promjeni smjera, raspoloživom momentu, snazi kočenja i brzini kako bi se uskladili zahtjevi vozača i ponašanje vozila.

Eclipse Cross dolazi s dva motora koji u potpunosti ispunjavaju očekivanja od modernog SUV Coupea te nude optimalnu ravnotežu voznih perfomansi i ekološke potrošnje.

Novi 1.5 l turbo benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem kombinira se s novim 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili CVT-om sa osam brzina.

Već dobro poznati dizelski motor od 2.2 l modificiran je posebno za Eclipse Cross i uparen s novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Eclipse CrossEclipse Cross specifikacije

D x Š x V (mm) 4405 x 1805 x 1685

Međuosovinski razmak (mm) 2670

Trag kotača Sprijeda/Straga (mm) 1545 / 1545

1.5 l turbo benzinski sa direktnim ubrizgavanjem/CVT

2.2 l diesel turbo/8-brzina AT

https://youtu.be/zNIxxeNTnHI

Komentiraj