Svijet u slici No. #898

 

 

  • Na ulicama Atene ponovno okupili brojni prosvjednici koji ne žele da grčki premijer pristane na ucjene Europske unije
  • Deset osoba prebačeno je u bolnicu na festivalu Svetog Fermina u španjolskom gradu Pamploni
  • Centar za postkonfliktna istraživanja iz Sarajeva pokrenuo je povodom godišnjice masakra u Srebrenici projekt stalne postavke instalacije 100.000 keramičkih kostiju u tvornici akumulatora u Potočarima

 

GRCI NASTAVLJAJU S PROSVJEDIMA

Grčki premijer Aleksis Tsipras predložio je europskim čelnicima novi paket mjera štednje koji je potpuno suprotan odluci koju su na referendumu donijeli grčki birači. Zato su se na ulicama Atene ponovno okupili brojni prosvjednici koji ne žele da grčki premijer pristane na ucjene Europske unije. Grčka priprema reformski paket težak 12 milijarda eura tijekom sljedeće dvije godine, što je više nego što je ranije planirano i što je bilo predloženo u paketu mjera koji je odbijen na referendumu.

FOTO: Christopher Furlong/Getty Images
FOTO: Christopher Furlong/Guliver/Getty Images
FOTO: Christopher Furlong/Getty Images
FOTO: Christopher Furlong/Guliver/Getty Images
KRVAVA UTRKA U PAMPLONI

Bikovi su rogovima proboli trojicu muškaraca, a još deset osoba prebačeno je u bolnicu na festivalu Svetog Fermina u španjolskom gradu Pamploni, poznatom po opasnoj utrci s bikovima na ulicama. Trčanje ispred bikova traje oko dvije minute i 30 sekundi. Nekad su tim gradskim ulicama pastiri vodili bikove u arenu u kojoj bi se održavala korida. Prije 11 godina dogodila se najdramatičnija proslava kada su bikovi proboli 16 osoba.

FOTO: David Ramos/Getty Images
FOTO: David Ramos/Guliver/Getty Images
IZLOŽBA 100 TISUĆA KOSTIJU U SREBRENICI

Centar za postkonfliktna istraživanja iz Sarajeva pokrenuo je povodom godišnjice masakra u Srebrenici projekt stalne postavke instalacije 100.000 keramičkih kostiju u tvornici akumulatora u Potočarima, koja će ostati trajno svjedočanstvo na genocid počinjen u srpnju 1995. u Srebrenici. Tako se budućim generacijama žele prikazati strahota najvećeg zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

FOTO: Matej Divizna/Guliver/Getty Images
FOTO: Matej Divizna/Guliver/Getty Images

Komentiraj