Svijet u slici No. #887

 

  • Najmanje 3617 osoba poginulo je u katastrofalnim potresima koji su ovoga vikenda pogodili Nepal
  • Nigerijski imigranti kupaju se u Sredozemnom moru nakon što su se iskrcali na talijanski otok Lampedusu
  • Koreanka starije dobi sjela je ispred kordona policije

 

 

KATASTROFA U NEPALU

Najmanje 3617 osoba poginulo je u katastrofalnim potresima koji su ovoga vikenda pogodili Nepal. Preko 6500 ljudi je ozlijeđeno, javlja nepalski Nacionalni centar za hitne operacije, a deseci osoba poginuli su u susjednoj Kini i Indiji. Više od 200 alpinista spašeno je s Mt. Everesta, na kojemu je nakon velikih potresa pokrenut niz pogibeljnih lavina. Službenici javljaju kako se očekuje da će broj žrtava nastaviti rasti, s obzirom na to da spasilački timovi još nisu stigli do udaljenijih i teško dostupnih područja zapadnoga Nepala.

FOTO: Omar Havana/Getty Images
FOTO: Omar Havana/Getty Images
FOTO:  Omar Havana/Getty Images
FOTO: Omar Havana/Getty Images
SPAS NA LAMPEDUSI

Nigerijski imigranti kupaju se u Sredozemnom moru nakon što su se iskrcali na talijanski otok Lampedusu. Ovaj talijanski otok glavno je odredište imigranata iz Afrike koji brodovima pokušavaju doći do Europe. Prije desetak dana u moru nedaleko od Lampeduse dogodila
se katastrofalna nesreća kada je potonuo brod s oko 700 imigranata. Procjenjuje se da je u prva četiri mjeseca ove godine u Sredozemlju život izgubilo oko 1500 imigranata koji su brodovima pokušali doploviti do Europe.

FOTO: Dan Kitwood/Getty Images
FOTO: Dan Kitwood/Getty Images
ŠTRAJK U SEULU

Koreanka starije dobi sjela je ispred kordona policije kako bi zaštitila ostale sudionike protuvladinih demonstracija održanih u Seulu prošloga tjedna. Konfederacija korejskih trgovinskih sindikata stupila je u opći štrajk te je pokrenula masovne prosvjede zbog novog ekonomskog programa vlade koja je najavila reformu radnog zakonodavstva i mirovinskog sustava.

FOTO: Chung Sung-Jun/Getty Images
FOTO: Chung Sung-Jun/Getty Images

Komentiraj