Svijet u slici No. #886

  • Pripadnici Nacionalnog instituta za forenzičke znanosti Dominikanske Republike uništavaju pakete droge
  • Prosvjednica protiv politike ECB-a nasrnula je na predsjednika Marija Draghija
  • Stanovnica glavnog grada Kambodže Phnom Penha moli se ispred grobnice žrtava
  • Lisica se prošetala ispred ureda britanskog premijera na broju 10 Downing Streeta

 

TONA KOKAINA U VATRI

Pripadnici Nacionalnog instituta za forenzičke znanosti Dominikanske Republike bacaju pakete droge koji su spremni za uništenje u spalionici u blizini Santa Dominga, glavnog grada ove otočne države. Droga je zaplijenjena u nekoliko racija u Dominikanskoj Republici između 6. i 12. travnja. U tim racijama ukupno je zaplijenjeno 1200 kilograma kokaina koji na slobodnom tržištu vrijedi milijune američkih dolara.

FOTO: Fran Afonso/ Photoshot
FOTO: Fran Afonso/ Photoshot
DRAGHIJEVA DICK-TATURA

Konferencije za novinare Europske središnje banke obično su dosadni, nezanimljivi događaji, no prošle je srijede bilo malo drugačije. Prosvjednica protiv politike ECB-a nasrnula je na predsjednika te banke Marija Draghija, zbog čega je nakratko prekinuta njegova redovita konferencija za novinare. “Okončajmo diktaturu ECB-a”, vikala je prosvjednica ispred zaprepaštenih čelnika banke. Još zanimljivija je bila njezina majica s natpisom “DICKtatura”, što predstavlja interesantnu igru riječi na engleskom jeziku.

FOTO: Boris Roessler/Photoshot
FOTO: Boris Roessler/Photoshot
TUŽNA OBLJETNICA

Stanovnica glavnog grada Kambodže Phnom Penha moli se ispred grobnice žrtava režima Crvenih Kmera. U grobnici su lubanje dijela žrtava režima koji je odgovoran za smrt oko dva milijuna ljudi. 17. travnja obilježilo se točno 40 godina otkako su Crveni Kmeri zauzeli Phnom Penh i preuzeli vlast u ovoj azijskoj državi. Vladavina Crvenih Kmera u Kambodži ostala je zabilježena kao jedan od najradikalnijih društvenih prevrata u povijesti.

FOTO: Kimlong Meng/NurPhoto
FOTO: Kimlong Meng/NurPhoto
LISICA U DOWNING STREETU

Ured britanskog premijera na broju 10 Downing Streeta prazan je u tijeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore koji se održavaju 7. svibnja. Mir u ovoj, inače strogo čuvanoj ulici iskoristila je jedna lisica koja se prošetala ulicom bez straha da bi je mogli uhvatiti. Inače, London u posljednjih nekoliko mjeseci ima velikih problema s lisicama koje u velikom broju hodaju ulicama glavnog grada, što je među građanima izazvalo strah od pojave bjesnoće.

FOTO: Carl Court/Getty Images
FOTO: Carl Court/Getty Images

Komentiraj