Svijet u slici No. #885

  • U gradu Naning na jugu Kine prošlog je tjedna otvorena nova cesta koja vodi kroz rezidencijalnu četvrt ovog grada. Cesta je vrlo vjerojatno jedinstvena na svijetu jer se na njoj nalazi kuća koju državne vlasti nisu uspjele srušiti
  • U provinciji Anbarb se već nekoliko tjedana vode žestoki sukobi između pripadnika iračke vojske i vojnika ISIL-a
  • Cijelog prošlog tjedna na Tajlandu su trajale pripreme za doček tajlandske nove godine
KUĆA NIJE NA PRODAJU

U gradu Naning na jugu Kine prošlog je tjedna otvorena nova cesta koja vodi kroz rezidencijalnu četvrt ovog grada. Cesta je vrlo vjerojatno jedinstvena na svijetu jer se na njoj nalazi kuća koju državne vlasti nisu uspjele srušiti. Naime, vlasnik kuće nije želio prodati kuću, iako su mu lokalne vlasti nudile zamjenski stan u jednoj od okolnih zgrada. Kineski zakon ne priznaje javni interes te je zabranjeno rušenje kuća bez dogovora s vlasnikom. Cijela stvar je još apsurdnija jer u kući već godinama nitko ne živi.

FOTO: Hu Yan
FOTO: Hu Yan
BITKA ZA ANBAR

Vojnik regularne iračke vojske priprema se za nastavak borbi u provinciji Anbar, gdje se već nekoliko tjedana vode žestoki sukobi između pripadnika iračke vojske i vojnika ISIL-a. Veći dio ove provincije ISIL je osvojio u listopadu prošle godine, ali su iračke snage krenule u protunapad te su u posljednjih nekoliko tjedana oslobodile veći dio Anbara. U borbama je samo proteklog tjedna poginulo nekoliko desetaka vojnika s iračke strane, dok ISIL skriva broj žrtava u svojim redovima.

FOTO:  John Moore/Getty Images)
FOTO: John Moore/Getty Images
NOVA GODINA NA TAJLANDU

Cijelog prošlog tjedna na Tajlandu su trajale pripreme za doček tajlandske nove godine koja je po njihovom kalendaru počela 13. travnja. Novoj godini prethodi festival Songkran ili festival vode koji svake godine na Tajland posjeti milijuni turista. Jedna od tradicija ovog festivala je i svečano ukrašavanje slonova, na kojima se iscrtavaju razni motivi povezani uz dolazak nove godine.

FOTO: Xinhua/Photoshot
FOTO: Xinhua/Photoshot

Komentiraj