Svijet u slici No. #884

  • Predstavnici bratstva Jesus Yacente održali su na uskrsni četvrtak tradicionalno hodočašće
  • Shanghai Tower je najviša građevina u Kini, ovaj neboder je i druga najviša zgrada na svijetu
  • Posljednjih tjedana skupovi islamofobne organizacije Pegida šire se po cijeloj Europi

 

PROCESIJA POD MASKAMA

Predstavnici bratstva Jesus Yacente održali su na uskrsni četvrtak tradicionalno hodočašće ulicama španjolskog grada Zamore. Bratstvo Jesus Yacente osnovano je 1941. u znak poštovanja prema slici Isusa španjolskog slikara Gregoria Fernandeza, koja je pronađena neoštećena u napuštenoj i razrušenoj crkvi Bezgrešnog začeća u Zamori. Od tada do danas svake godine tri dana prije Uskrsa u Zamori se održava procesija u organizaciji bratstva Jesus Yacente. Procesiju svake godine prati tisuće turista i taj grad svakog Uskrsa pristojno zaradi od tog vjerskog događaja.

FOTO: Manuel Balles/NurPhoto/Photoshot
FOTO: Manuel Balles/NurPhoto/Photoshot
FOTO: Celestino Arce/NurPhoto/Photoshot
FOTO: Celestino Arce/NurPhoto/Photoshot
ŠANGAJSKA MAGLA

Iako izgleda kao da je snimljena u nekom futurističkom svijetu budućnosti, ova fotografija snimljena je prošlog tjedna sa 121. kata Shanghai Towera, najviše građevine u tom kineskom gradu. Zgrada je visoka 632 metra i ima 128 katova. Shanghai Tower još se gradi i trebao bi biti otvoren sredinom lipnja ove godine. Osim što je najviša građevina u Kini, ovaj neboder je i druga najviša zgrada na svijetu; od nje je viša jedino Burj Khalifa u Dubaiju.

FOTO: Photoshot/Huang Weiguo
FOTO: Photoshot/Huang Weiguo
HITLEROM PROTIV PEGIDE

Islamofobna organizacija Pegida prošlog tjedna održala je prvi prosvjed u Londonu, što je uzrokovalo protuprosvjede njenih protivnika. Jedan od protuprosvjednika na svoje lice je stavio fotografiju Adolfa Hitlera i tako izrazio nezadovoljstvo organizacijom islamofobnog skupa u centru Londona. Pegida je do sada imala skupove u Njemačkoj, ali se posljednjih tjedana skupovi tog pokreta šire po cijeloj Europi.

FOTO: Dan Kitwood/Getty Images
FOTO: Dan Kitwood/Getty Images

Komentiraj