• Talijanski lanac modne konfekcije izazvao je mnoge kontroverze
  • Farmeri sela Hanhejing u kineskoj provinciji Henan organiziraju borbe ovnova
  • Novi sukobi izbili su prošli tjedan u američkom gradu Fergusonu

 

DOBRODOŠLICA PAPI U NAPULJU

Talijanski lanac modne konfekcije izazvao je mnoge kontroverze kada je postavio veliki plakat koji prikazuje polugolu ženu obučenu kao časna sestra. Plakat možda ne bi toliko uznemirio dio javnosti da nije postavljen samo dva tjedna prije dolaska pape Franje u Napulj. Kada su se stanovnici i svećenici Katoličke crkve požalili zbog plakata visokog devet, a širokog šest metara, tvrtka Rosso di Serra, koja je i postavila plakat, odgovorila je u priopćenju da joj nije bila namjera vrijeđati vjerske osjećaje stanovnika Napulja.

FOTO: NAPOLIPRESS
FOTO: NAPOLIPRESS
BORBA OVNOVA U KINI

Farmeri sela Hanhejing u kineskoj provinciji Henan okupili su se kako bi njihovi najbolji ovnovi odmjerili snage u međusobnim borbama. Tom se prigodom prijatelji okupljaju oko svojih krznenih boraca koji se nasilno zabijaju jedan u drugog, sve dok im ne otpadnu rogovi. Kratkorepe Han ovce vrsta su koja je poznata po glavi s jakim rogovima koje koriste u borbama, na kojima se okupi više stotina gledatelja. Ovnovi se razlikuju po boji kojom se označe neposredno prije borbe.

FOTO: WANG ZIRUI
FOTO: WANG ZIRUI
NOVI SUKOBI U FERGUSONU

Novi sukobi izbili su prošli tjedan u američkom gradu Fergusonu. Prema informacijama lokalnih medija, najmanje dvojica pripadnika policije ranjena su u pucnjavi ispred policijske postaje u centru grada. Do pucnjave je došlo za vrijeme prosvjeda ispred postaje. Tenzije u Fergusonu traju još od prošle godine, kada je ubijen mladi crnac Michael Brown: 9. kolovoza 2014. ubio ga je policajac Darren Wilson, bijelac. Nakon tog ubojstva izbili su prosvjedi u Fergusonu, ali i diljem SAD-a.

FOTO: SCOTT OLSON
FOTO: SCOTT OLSON

Komentiraj