Nakon što je jedna od najuglednijih novinskih agencija na svijetu, američki Associated Press, objavila vijest o smrti Olivera Dragojevića, tu su vijest ubrzo prenijeli svjetski mediji, uključujući Washington Post, New York Times…

Svjetski mediji tako prenose kako je u sedamdesetoj godini preminuo jedan od najpoznatijih pop pjevača bivše Jugoslavije, piše Index.

U tekstu se navodi kako je Oliver Dragojević umro u rano jutro u nedjelju u svom rodnom gradu Splitu od raka koji mu je dijagnosticiran prije godinu dana.

Dragojević je osvojio brojnu publiku svojim romantičnih hitovima na dalmatinskom dijalektu, prenose svjetski mediji te dodaju kako je pjevač ostao popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji i nakon raspada u ratnim sukobima devedesetih godina. Navode kako o njegovoj smrti pišu mediji u čitavoj regiji nazivajući ga legendarnim pjevačem.

Mediji navode i da je Oliver Dragojević, unatoč ogromnoj popularnosti koju je uživao u Srbiji, odbijao tamo nastupati nakon krvavog rata od 1991. do 1995. godine.

FOTO: facebook.com

 

Komentiraj