Švicarski krojač sašio hlače duge 70 metara, nada se obaranju svjetskog rekorda

Unsplash/Every Angle

Krojač u Švicarskoj sašio je hlače veličine gotovo 70 metara i teške 700 kilograma, u nadi da će srušiti svjetski rekord.

Krojač Xwendekar Kelesh ogromne hlače je u nedjelju pokazao stanovnicima švicarskog gradića Beromunstera, a kako je istaknuo, za izradu hlača na šivaćem stroju bilo mu je potrebno osam mjeseci. Nada se da će se upisati u Guinessovu knjigu rekorda, a ako uspije, od hlača planira izraditi 12 tisuća platnenih vrećica koje će pokloniti ili ih prodati u lokalnim trgovinama.

“Ovo je prilika za podići svijest o zagađenju plastikom na našem planetu”, izjavio je za dpa Patrick Curschellas, koji podržava Kelesha u njegovom poduhvatu.

Kelesh je u Švicarsku prije 11 godina stigao iz Sirije, a oduvijek je sanjao o ovakvom ili sličnom projektu, rekao je Curschellas.

Imao je podršku 50 ljudi koji su mu tijekom šivanja pomagali posebnom tehnikom podizati tkaninu, koja stoji oko četiri tisuće eura, a sponzorirao ju je donator koji je želio ostati anoniman. Do sada, najduže svjetske hlače, od 65,5 metara, skrojene su u Limi u Peruu, a svjetski rekord je postavljen 2019. godine.

Komentiraj