SVI U NAPAD Dalić: “Još je samo Kalinić falio”

HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je na rasprodanom Maksimiru došla do prve pobjede u Ligi nacije. ‘Pala’ je Španjolska sa 3:2. Do pobjede je Hrvatska došla u samoj završnici utakmice, pobjednički pogodak postigao je u 93. minuti Tin Jedvaj, koji je kao lijevi bek za ‘Vatrene’ sinoć postigao čak dva.

Nakon utakmice dosta se priča o posljednjoj akciji Hrvatske, onoj u kojoj je i pao odlučujući pogodak. Svi naši reprezentativci, osim Lovre Kalinića, otišli su u napad. Na centru su, potpuno nečuvana, ostala dva Španjolca. Situaciju i akciju je za Dnevnik.hr komentirao izbornik Zlatko Dalić.

“To je jedna simbolika da mi napadamo sa svih deset igrača, to je za povijest, samo je još Kalinić falio. Zamalo da nisam utrčao u teren. Vikao sam igračima, a Šime je uzvratio da ide zabiti gol. I hvala Bogu zabili su gol. To govori o njihovoj mentalnoj snazi i kompaktnosti. Prvo je krenulo s Mandžom, Čarijem i Subom. Sve je složeno kako treba. I baš je ta zadnja minuta odraz svega toga”, rekao je izbornik.

Komentiraj