SVI U KRAPINU! Tjedan kaja, tradicije i običaja

Autor:

FOTO: Filip Pavic

Povezivanje hrane i vina s tradicionalnim običajima kao što su Vincekovo, Martinje, božićna i svadbena slavlja, samo su neke od tema koje će se uprizoriti na Tjednu kajkavske kulture od 7. do 14. rujna

Svake godine u ranu jesen, ove godine od 7. do 14. rujna započinje Tjedan kajkavske kulture koji mnoštvom priredaba i samim Festivalom veliča ono starinsko, zagorsko.

Vino kao baza različitih projekata baštine na spomenutim prostorima bit će turistički proizvod koji će se razvijati u sklopu spomenutog razdoblja. Bit će to poticaj za razvoj konkurentnih i kreativnih turističkih industrija. Povezivanje hrane i vina, povezivanje vina i tradicionalnih običaja kroz kalendarsku godinu (Vincekovo , Martinje, Božić, svadba) samo se neke od tema koji će se uprizoriti na spomenutom događanju.

FOTO: Filip Pavic

Tjedan u kojem će se moći posjetiti Vinski plac na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz okolnih općina i prikazati običaje vezane uz vino i branje grožđa, te uz garantirano dobru hranu, kapljicu vina, ali i glazbe. Svakako su neizostavni i Dječji dan, predstave, koncerti, izložbe, promocije knjiga, sportska događanja.

Ako još niste uspjeli doći u Krapinu za vrijeme Festivala, dođite, ovdje ćete pronaći okrjepu za dušu i tijelo.

Više informacija na: www.tzg-krapina.hr

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.