facebook.com

Svi putevi vode na manifestaciju ‘Gastro Biograd’

U posljednjih nekoliko godina, gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih segmenata ove gospodarske grane.

Razvijene turističke destinacije, poput sjevernodalmatinskog grada Biograda na Moru, upravo iz tih razloga ulažu sve više truda u prikazivanje aktualne, kao i one autohtone ponude eno i gastro proizvoda samog grada i šire okolice.

Već prepoznata i vrlo posjećena manifestacija ove godine predstavljena je pod nazivom ‘Gastro Biograd’. Manifestacija objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave i održat će se u periodu od 22. do 24. lipnja na lokaciji biogradske šetnice i bazena hotelskog kompleksa Ilirija, pod organizatorskom palicom Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru i hotelske kuće Ilirija d.d.

Sve one koji odluče ovaj produženi vikend provesti u Biogradu i njegovoj okolici očekuje spoj uživanja u domaćim autohtonim proizvodima i dobroj koncertnoj zabavi, uz nezaobilazne benefite mora i sunca.

Manifestacija će započeti svečanim otvorenjem u petak (22. lipnja) nakon kojeg nas na bazenu hotela Ilirija čeka gastro dvoboj vrhunskih hrvatskih master chefova, Branka Ognjenovića i Davida Skoke koji će na licu mjesta pripremati specijalitete kontinentalne i mediteranske Hrvatske.

Gastronomske regije hrvatske prezentirat će brojni kulinarski timovi okupljeni na punktovima, gdje će svi posjetitelji imati priliku vidjeti i saznati kako se pripremaju tradicionalna jela poput gregade, žgvaceta, viške pogače, kroštula, čobanca i brojnih drugih nacionalnih specijaliteta. Kraj večeri obilježit će koncert lokalnog miljenika publike, neponovljivog Mladena Grdovića.

U subotu (23. lipnja) se Gastro Biograd okreće prezentaciji lokalnih vinara i sirara kao najvažnijih protagonista uzleta domaće gastro scene.

Zabavni program upotpunit će brojni artisti koji izvode akrobacije na svili, šipki i obruču uz posebne svjetlosne efekte i vatru. Kao predstavnik kontinentalne Hrvatske, jaskanski kantautor Ivan Zak pobrinut će se za rasplesanu i raspjevanu publiku na bazenu hotelskog kompleksa Ilirije.

Sva tri dana, od 22. do 24. lipnja, na lokaciji gradske šetnice svi posjetitelji imat će priliku razgledati OPG sajam na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode.

Novost koja se uvodi od ove godine je gastro putovnica, ulaznica putem koje svi zainteresirani posjetitelji mogu osigurati konzumaciju i degustaciju bogate ponude.

http://www.tzg-biograd.hr/

https://www.facebook.com/DiscoverBiograd/

Komentiraj