Svi napadači iz Uzdolja pušteni na slobodu, jedan se uskoro ženi

Napadačima na Srbe u Uzdolju u petak je ukinut istražni zatvor te su izašli na slobodu.

Odlukom Općinskog suda u Šibeniku, svih 15 osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju pušteni su na slobodu nakon što je protiv njih 4. prosinca Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu, potvrdila su za ŠibenikIN dvojica odvjetnika osumnjičenih. Prema njihovim informacijama, jedan od osumnjičenih napadača 14. prosinca se ženi, a vjenčanju će navodno prisustvovati još nekoliko osumnjičenih.

“Moj klijent M.Č. danas će biti na slobodi. Sud je odbio prijedlog za produljenje istražnog zatvora što je jedina zakonita i legitimna odluka. Moj klijent se ženi 14. prosinca i ovo je bila ljudska odluka Općinskog suda u Šibeniku. Neka mu je sa srećom”, poručio je Edvard Sušac, odvjetnik mladoženje.

U podignutoj optužnici predloženo je da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. kolovoza u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, priopćio je DORH.

Podignuta je optužnica protiv četvorice 19-godišnjaka, dvojice 21-godišnjaka, četvero 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka, i to zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Terete ih da su 21. kolovoza oko 22:15 s više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama te naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i s mačetom u rukama, ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, među kojima i djeca. Uz razne pogrdne riječi i psovke razbijali su inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobjegli.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna.

Komentiraj