Sveučilište Johns Hopkins: U SAD-u 1.509 mrtvih od koronavirusa u jednom danu

Sjedinjene Države su u ponedjeljak zabilježile 1.509 umrlih od koronavirusa u jednom danu, gotovo isti broj kao dan ranije, pokazuju podatci sveučilišta Johnsa Hopkinsa koji je ugledna ustanova na tom polju.

Ovime je ukupan broj umrlih od početka pandemije u SAD-u narastao na 23.529, što ga čini najteže stradalom zemljom od covida-19.

Sada je u zemlji više od 550.000 zaraženih virusom, navodi Američki institut za sprječavanje i suzbijanje bolesti (CDC).

Savezna država New York, žarište epidemije u SAD-u, u ponedjeljak je premašila broj od 10.000 mrtvih od covida-19. Njezin guverner Andrew Cuomo ocijenio je ipak da je “najgori dio krize” prošao jer broj pacijenata primljenih u bolnicu očito pada.

Ravnatelj CDC-a Robert Redfield misli pak da se SAD “približava vrhu”.

“Spremni smo postaviti još tisuće (kreveta) bude li trebalo Ne mislim da će nam trebati jer se čini da smo dosegnuli plato a u nekim slučajevima (brojevi) padaju”, rekao je u ponedjeljak predsjednik Donald Trump na dnevnoj tiskovnoj konferenciji o koronavirusu.

Trump je ujedno kazao da je u SAD-u obavljeno 3 milijuna testiranja na virus. “Tri milijuna, više nego u ijednoj drugoj zemlji”, istaknuo je.

Komentiraj