Matija Habljak/PIXSELL

"Za stečaj oni koji misle da bi s njime dobili otpremninu"

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko u srijedu je novinarima objasnio stavove radnika o rješavanju situacije u Uljaniku.
“Za stečaj su oni radnici koji misle da bi otvaranjem stečaja dobili uvjete da ostvare otpremninu. To je isključivi razlog zašto govore da bi u stečaj. Ostatak, koji je bliži mirovini ili nema nekog drugog rješenja, očekuje da idemo u restrukturiranje, da je to puno bolje rješenje”, rekao je Šverko, kako prenosi N1.
Dodao je kako im je u Ministarstvu rečeno da će plaća biti za najviše sedam dana. “Rečeno nam je čak i putem kojih banaka. Sada budimo svjedoci ovih dana kako će krenuti hajka, vjerojatno na Upravu – jer mora se naći krivac za to što se brodovi nisu isporučili. A krivo je ministarstvo jer nas zavlači cijelo vrijeme – Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo financija i sam premijer. Hoće li oni to sad iskoristiti samo zbog europskih izbora pa nas malo zavlačiti da bude mir i dobro, dolaze kao neki Kinezi pa ni od Kineza ne bude ništa – ne bi me jako iznenadilo”, poručio je.
Zaključio je kako je njima potrebno međufinanciranje odmah, kako bi ljudi preživjeli, mogli raditi.

Komentiraj