Šveđanke eliminirale favorizirane Nijemice

Nogometašice Njemačke, koje u dosadašnjem dijelu SP u Francuskoj nisu primile gol, u subotu su u četvrtfinalu izgubile od Švedske sa 1-2.

Njemačka je povela golom Line Magull u 16. minuti, ali već u 22. minuti Sofia Jakobsson pogađa za 1-1. Pobjednički gol za Švedsku postigla je Stina Blackstenius u 48. minuti.

I tako su Šveđanke napokon prekinule crni niz protiv dvostrukih svjetskih prvakinja (2003, 2007) i najuspješnije europske reprezentacije koja je čak osam puta bila prvak Starog kontinenta. Švedska nije pobijedila Njemačku na velikim natjecanjima od 1991. godine, upisavši deset poraza i jedan remi.

Šveđanke će u polufinalu (3. srpnja) igrati protiv europskih prvakinja Nizozemki, koje su u četvrtfinalu svladale Talijanke sa 2-0 golovima Vivianne Miedeme (70) i Stefanie van der Gragt (80).

U drugom polufinalu svjetske prvakinje nogometašice SAD-a igrat će protiv Engleske (2. srpnja). Oba polufinala su u Lyonu. Naime, u petak su nogometašice SAD-a u četvrtfinalu svladale Francusku sa 2-1, a u četvrtak je Engleska sa 3-0 bila bolja od Norveške.š

Komentiraj