Marko Prpic/PIXSELL

SVEĆENIK IVAN IKE MANDURIĆ “Crkva je potrebna ovoj župi, komunizmom tako ranjenoj”

Svećenik Ivan Ike Mandurić u ponedjeljak je preko svog Facebook računa pozvao vjernike na molitvu i još se jednom založio za gradnju crkve na zagrebačkoj Saviuci. “I tamo gdje je tvoja crkva u koju rado dolaziš, nekad je bila livada. Sutra ćeš opet doći na mjesto ove livade gdje večeras molimo. Tad će to biti crkva – koju si i Ti izmolio”, napisao je.

“Crkva se gradi od betona i željeza, cigle, kamena. Ali to dolazi tek kasnije, kad je sazdamo – od molitava. Dođi! Idemo graditi crkvu blaženog mučenika, kardinala Stepinca. Molitvama mladih i svjedočenjem vjere. Volja Božja hoće da se crkva ovog mučenika gradi novim mučeništvom. Ono je najplodonosnije sjeme novih kršćana. Upravo to je potrebno u ovoj župi, komunizmom tako ranjenoj. Stoga dođi! Da sazdamo crkvu, molitvama svih nas”, poručio je na Facebooku.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca oko dvije tisuće građana prosvjedovalo je u subotu u zagrebačkom parku Trnjanska Savica protiveći se namjeri zagrebačke Gradske uprave da se u tom parku izgradi crkva te zahtjevajući da se za crkvu pronađe druga lokacija u njihovom naselju.

Taj veliki prosvjedni skup pod nazivom “Obrani park, obrani grad”, organizirala je građanska inicijativa “Čuvamo naš park”, a pridružile su im se i nevladine udruge Zelena akcija i Pravo na grad. Riječ je o još jednom u nizu akcija stanovnika Trnjanske Savice, okupljenih u toj građanskoj Inicijativi, koji se bore za trajno očuvanje parka u njegovom sadašnjem obliku, protiv bilo kakve gradnje u njemu te za pronalaženje primjerene lokacije za gradnju crkve, kroz dijalog, u kojem će se čuti i njihov glas.

Komentiraj