Svečano zatvaranje izložbe Dijane Lukić uz filmsku ‘Žensku večer’

U petak se zatvara izložba ‘Društvena golotinja‘ likovne umjetnice Dijane Lukić koja je postavljena 15. studenog u Galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu.

Na izložbi se tematski propituju suvremeni političko-sociološki fenomeni, ugnjetavanje, političke manipulacije ali i kršenje građanskih prava.

Riječka angažirana umjetnica na velikim formatima dokumentira problematične društvene pojave – raskrinkava modele vladanja koji su sveprisutni u našoj svakodnevici i svojim ekspresivnim slikama snažno djeluje na publiku da osvijesti svoj status ‘suvremenog roba’, uhvaćenog u zamku konzumerizma i sitnih udobnosti kojima se potpuno umrtvljuje instinkt za pobunu. Iako izloženi opus datira iz 2014.-2016. godine, trenutno je vrlo aktualan jer propituje građanske slobode i ljudska prava, trenutno goruću temu u kontekstu represivnih mjera koje pojedine vlade donose protiv svojih građana.

Na svečanom zatvaranju izložbe održat će se projekcija filmova čime Autorski studio FFV, kao domaćin izložbe, zatvara filmsku godinu uz tzv. ‘Žensku večer‘, predstavljajući autorice Dijanu Lukić i Evicu Bubić.

Dijana Lukić je angažirana umjetnica s riječkom adresom, poznata javnosti kao autor koji svojim radom hrabro iskače iz svake vrste mainstreama, angažirana na strani obespravljenih i slabih, koja dugo vremena aktivno djeluje kroz slikarstvo, video umjetnost te književnost. Imala je niz samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu i nagrađivani je autor drame.

Kie Rijeka

Komentiraj