Elda

Svečano otvorena nova tvornica i laboratorij tvrtke Elda

Industrijski park Nova Gradiška ovog tjedna postao je bogatiji za još jednu tvornicu.

Ovaj put radi se o novom proizvodnom pogonu te laboratoriju tvrtke Elda d.o.o. u kojemu će se vršiti kompletna analiza e-tekućina i e-cigareta. Ova poslovna priča dobiva još dodatno na vrijednosti kada se zna da je ovo prvi i jedini laboratorij ovakve vrste na području čitave Europe.

Vrijednost ulaganja procjenjuje se na 24.5 milijuna kuna. Tvornica je opremljena strojevima domaćih proizvođača koji omogućuje u potpunosti automatizirani proces od punjenja e-tekućina u bočice do lijepljenja etiketa i pakiranja u kutijice. Laboratorij je opremljen opremom tvrtke Shimatzu.

Svečano otvaranje započelo je presijecanjem vrpce točno u podne. Uz brojne poslovne partnere iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Danske, Rusije i Japana, sve goste pozdravila je i zamjenica župana Dunja Magaš, zatim Drago Horvat dopredsjednik Udruge Tigar 90-91, nositelj liste Domovinske koalicije Tomislav Vlajnić te član vijeća za gospodarska pitanja u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Davorin Štetner.

Predsjednik Uprave tvrtke Elda, gospodin Dario Marenić, koji je pokretač ideje o otvaranju ovako opremljenog laboratorija, najavio je daljnja ulaganja u razvoj tvrtke.

“Može se uspjeti i u Hrvatskoj, u Slavoniji, želim da ovakvih tvrtki bude barem 50 u Slavoniji. U idućih pet godina napravit ćemo i realizirati i nove projekte koji su već gotovi. Želja nam je zadržati, ali i privući mlade ljude na područje Nove Gradiške. Žalosti činjenica da sve veći broj mladih i obrazovanih ljudi napušta našu prekrasnu zemlju, a posebno Slavoniju, u potrazi za poslom. Samo nova proizvodnja i rad mogu ovom problemu stati na kraj. Mi u Eldi smo se upravo toga i prihvatili kako bi povećali zaposlenost te stvorili uvjete za bolji život u Novoj Gradiški i Slavoniji”, rekao je Dario Marenić.

Kako tvrtka Elda uvijek nastoji biti najmanje korak ispred svih, tako su u pripremi već novi projekti čija se realizacija očekuje u narednih 5 godina. U pripremi je projekt za proizvodnju nikotinskih pripravaka koji smanjuju ovisnost, projekt pripreme veterinarskih pripravaka na bazi nikotina, projekt za destilaciju nikotina i aroma koji se dobivaju iz nikotinskog lista te projekt za proizvodnju duhana na polju od 500 hektara u kojemu će sudjelovati domaći proizvođači. S obzirom da je laboratorij opremljen tako da omogućuje ispitivanje kvalitete kanabinoida, industrijska i medicinska konoplja mogle bi postati rješenje za napuštena slavonska polja.

Tvrtka najavljuje i nova zapošljavanja. Riječ je o projektu ‘Postani dio Eldinog uspješnog tima’. Odjel ljudskih potencijala prikupljat će prijave zainteresiranih kandidata te će potom organizirati testiranje kako bi zaposlili 2 diplomirana inženjera kemije, 2 magistra ekonomije, 2 kemijska tehničara te grafičkog dizajnera. Oni kandidati koji se pokažu najboljima postat će dijelom uspješnog Eldinog tima.

Svečano otvaranje započelo je presijecanjem vrpce točno u podne
Svečano otvaranje započelo je presijecanjem vrpce točno u podne
Predsjednik Uprave tvrtke Elda, gospodin Dario Marenić, održao je svečani govor
Predsjednik Uprave tvrtke Elda, gospodin Dario Marenić, održao je svečani govor
43
Proizvodni pogon i laboratorij
Otvorenje su uveličali istaknuti uzvanici
Otvorenje su uveličali istaknuti uzvanici

Komentiraj