Svečano otvorene 56. vinkovačke jeseni

Glazbeno-scenskom priredbom “Ide dika, kapu najerio” u Vinkovcima su u petak svečano otvorene 56. vinkovačke jeseni, manifestacija tradicijske kulture koja se nakon prošlogodišnjeg skraćenog covid izdanja, vratila uobičajenom formatu i priredbama.

Manifestaciju je otvorenom proglasio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši kako su Vinkovci grad ponosne duše i široka srca koji je utočište pružio mnogima koji su u gradu na Bosutu našli svoj novi dom.

U programu koji je uslijedio na velikoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, nastupila su brojna kulturno-umjetnička društva pjevačke i tamburaške skupine te glumice i glumci koji su, pod redateljskom palicom Marka Sabljakovića, uprizorili prijeratni vinkovački korzo s početka dvadesetih godina dvadesetog stoljeća, na kojem se odvijao sav društveni život građanskih Vinkovaca.

No,  program otvorenja 56. vinkovačke jeseni je zbog jake kiše prekinut nakon sat vremena.

Iz publike, program su pratili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Mladen Karlić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, brojni saborski zastupnici i drugi uglednici.

56. vinkovačke jeseni, koje u gradu na Bosutu traju već cijeli tjedan te su do sada održane Županijska smotra folklora i Dječje vinkovačke jeseni, završavaju u nedjelju kada će se održati najspektakularnija priredba, svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega u kojoj će ove godine proći 70-tak folklornih skupina iz Hrvatske iz inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

 

Komentiraj