Svečano otvoren SUMMIT100 biznis lidera jugoistočne Europe

facebook.com, SUMMIT100 biznis lidera

Sedmi po redu SUMMIT100 biznis lidera jugoistočne Europe, čije su ovogodišnje glavne teme digitalna transformacija i četvrta industrijska revolucija, svečano je otvoren u Beogradu. Ovaj događaj okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, kao i predstavnike država iz regije.

Predsjednica Srpske asocijacije menadžera (SAM) i predsjednica UO SUMMIT100, Stanka Pejanović, je na otvaranju poslovnog okupljanja istaknula da je Beograd ponovno domaćin summita i naglasila da će u skorijoj budućnosti biti “razmotrene mogućnosti povezivanja i koristi od promjena četvrte industrijske revolucije kako bi regija postala razvijenija i konkurentnija na globalnom tržistu”.

“Zajedničkim naporima možemo napraviti da cijela regija bude konkurentnija i iskoristi prednosti digitalne transformacije”, rekla je Stanka Pejanović i dodala da je “digitalizacija velika šansa i da može doprinjeti razvoju lokalnih ekonomija i zajednica kao i da je potrebno sinhronizirano djelovanje privrede i školstva”.

Na otvaranju SUMMITA100 govorili su i predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group, Alejandro Plater, kao i viša savjetnica Boston Consulting Group, Antonella Mei-Pochtler.

“Čvrsto vjerujem da je četvrta industrijska revolucija ogromna šansa Srbije i cijele regije da sustigne i uhvati korak s razvijenim svijetom. Ovo je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, na kojem radim svaki dan. Vjerujem da na valu četvrte industrijske revolucije, koja je obilježena digitalizacijom, ovo može biti regija pobjednika i prethodnika u inovacijama i primjeni novih tehnologija u privrednom rastu”, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

SUMMIT100 biznis lidera okuplja stručnjake i ministre regije koji će govoriti na najrazličitije teme, poput mobilnosti rada, energetske održvosti, perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, kao i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Europe. Na poslovnoj konferenciji sudjeluju i zamjenik makedonskog premijera Kočo Anđušev i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Mirko Šarović.

Komentiraj