Svečani doček za najmlađu daljinsku plivačicu svijeta. Dinu Levačić primio i Milanović

U Mravincima kod Solina u srijedu poslijepodne svečano je dočekana mlada plivačica Dina Levačić, koja se skupa s roditeljima vratila s Novog Zelanda nakon što je preplivala  Cookov prolaz.

“Moje plivanje je moj normalan život, treba mi netko sa strane reći koliko to vrijedi da bi ja to sebi osvijestila. U 23. godine je bilo uspona i padova, ali i predivnih dana. Ljudi koje sam upoznala učinili su me osobom kakva sam danas, učinili su me boljom osobom”, izjavila je Dina Levačić.

Cookov prolaz bio je posljednji kanal koji joj je nedostajao u kolekciji  „Oceanovih sedam“. Time je postala najmlađa daljinska plivačica svijeta i prva Hrvatica u povijesti koja je završila slavni maraton, na čemu joj je čestitao i predsjednik Zoran Milanović, koji ju je primio ranije u srijedu.

„Oceanovih Sedam“ je izazov u daljinskom plivanju koji se sastoji od preplivavanja sedam prijelaza na otvorenom moru ili sedam plivačkih maratona. Uključuje Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije, La Manche između Velike Britanije i Francuske, Gibraltarska vrata između Španjolske i Afrike, prolaz Tsugaru u Japanu, prolaz Molokaʻi na Havajima, prolaz Catalina u Kaliforniji te Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka na Novom Zelandu.

Dina Levačić i njezini roditelji ispričali su predsjedniku Milanoviću svoja iskustva vezana uz pripreme za daljinsko plivanje i samo preplivavanje sedam morskih prijelaza te ga informirali o njenim plivačkim planovima koji uključuju i preplivavanje Jadrana od Visa do Splita.

Razgovarali su i o financiranju Dininih plivačkih pothvata, pri čemu su otkrili kako su većinu troškova snosili sami i uz pomoć sponzora koji su pratili Dinu. Dina Levačić trenira plivanje od svoje četvrte godine, natječe se od devete godine i na putu koji nimalo nije jednostavan pomagali su joj rijetki sponzori te mala skupina vjernih prijatelja koji podržavaju njene podvige. Najvjerniji među njima su njeni roditelji, majka Željana i otac Mladen.

Osim Dininih roditelja Željane i Mladena Levačića, na susretu s predsjednikom Milanovićem bio je i obiteljski prijatelj Karlo Matić. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner