Sve žene na australskom plivačkom natjecanju bile su – Marilyn Monroe

Unsplash/JEFERSON GOMES

Plivačko natjecanje i ulični festival Brighton Jetty Classic u australskom gradu Adelaideu je i ove godine ugostio mnoštvo posjetitelja i natjecatelja.

Posebnu pažnju medija i javnost je privukla neobična plivačka utrka žena. Sve su bile odjevene u staromodne kupaće kostime i nosile su plivačke kolute sa zastavom Australije. Većina je imala iste naočale, šminku i perike, a na ovaj način su pokušale  interpretirati i odati počast legendarnoj glumici Marilyn Monroe. Oboren je svjetski rekord u ovoj kategoriji, jer je ukupno 314 žena sudjelovalo u neobičnoj plivačkoj utrci. Ova inicijativa za obaranje rekorda je imala i humanitarnu namjenu te je prikupljen novac za oboljele od raka.

Brighton Jetty Classic se tradicionalno održava prve nedjelje u veljači. Ovo je najveće otvoreno plivačko natjecanje i jedno od najznačajnijih događanja u Južnoj Australiji u ovo doba godine, koje okuplja više tisuća posjetitelja i sudionika. Osim dvije plivačke trase za odrasle od 400 i 1 500 metara tu su dječje utrke i brojni drugi sadržaji.

Komentiraj