Goran Kovacic/PIXSELL

“Sve za djecu”: Humanitarna utakmica nogometnih veterana Rijeke i milanskog Intera

Na stadionu Rujevica u Rijeci u utorak je pred oko 2500 gledatelja odigrana humanitarna prijateljska utakmica veterana HNK Rijeke i čuvenog milanskog Intera, a rezultat je također bio prijateljski 1:1.

Za Inter je u prvom poluvremenu gol postigao Alessandro Bianchi a na samom kraju utakmice, za domaćine je iz iz kaznenog udarca izjednačio Edo Flego. Sudio je hrvatski sudac međunarodne karijere Ivan Bebek.

Za Inter su nastupili ugledni bivši igrači poput legendarnog kapetana Javiera Zanettija, potom Dejan Stanković, Franceso Toldo, Dino Baggio i Giorgos Karagounis, a za Rijeku Mladen Mladenović, Mladen Žganjer, Daniel Šarić, Damir Milinović, Elvis Brajković, Ahmad Sharbini i drugi.

Prije središnje utakmice susreli su se momčadi “All star” i “Humanih zvijezda”, u kojima su nastupili neki od bivših nogometaša, rukometaša, majstora borilačkih sportova, novinara i glazbenika.

Utakmica je organizirana s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu DIRA, obitelji djece s poteškoćama u razvoju. Ova utakmica je prvo događanje u sklopu humanitarne manifestacije “Sve za djecu – Kao kap vode na dlanu”, kojoj je cilj prikupiti najmanje 500.000 nužnih kuna za uređenje i opremanje prostranijeg i prilagođenijeg prostora za djelovanje riječke udruge DIRA od dosadašnjeg površine 70-tak četvornih metara, na kojem svakodnevno boravi pedesetak obitelji s djecom s oštećenjima u razvoju. Za tri dana, u petak, 15. travnja, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske će se održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti neka od najvećih glazbenih imena Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i zasad još neimenovani glazbeni gosti, kao posebno iznenađenje. Istodobno, u obližnjem restoranu će se prirediti “call centar” u kojem će se na telefonske pozive na broj 060 9009, putem kojih će građani darovati po pet kuna, javljati poznati Riječani i Primorci. Otvoren je i poseban žiro račun, na kojem se prikupljaju donacije, tako da će prihod s utakmice biti samo dio ukupnog iznosa, doznaje se od organizatora.

Komentiraj