Sve više županija bez novooboljelih, u Osijeku preminuo muškarac, u Splitsko-dalmatinskoj 11 novih slučajeva

U Hrvatskoj su trenutačno potvrđene ukupno 2062 osobe zaražene koronavirusom, a 1288 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo 68 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite redovnu će konferenciju održati u 14 sati, a županijski stožeri od jutra donose svoje brojke.

Grad Zagreb: Jedan novi slučaj

Sandra Šikić na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba kazala je da je od obrađena 263 uzorka u posljednja 24 sata te je jedan pozitivan. Na Zavodu su provedena ukupno 6846 testiranja.

“Sedam ljudi je u samoizolaciji. U Gradu Zagrebu je ukuono 464 oboljelih i 324 oporavljenih što je 7 više od prethodnog dana”, kazala je Šikić.

Splitsko-dalmatinska: 11 novoobljelih

Prema izvješću iz Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 194 obrađena testa 11 je novooboljelih osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita četiri, Solina jedna, Kaštela jedna, Makarske dvije, Otoka dvije i Podgore jedna. U odnosu na jučer, još je 20 osoba izliječeno od koronavirusa.

Među novooboljelim osobama četiri su njegovateljice doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj (dvije iz Makarske, jedna iz Podgore i jedna iz Otoka), koje se nalaze u samoizolaciji već 14 dana te u tom vremenu nisu bile u kontaktu niti sa korisnicima niti sa djelatnicima doma. Nakon isteka 14 dana, iste su testirane na covid infekciju i njihov nalaz je pozitivan.

94 osobe su hospitalizirane. Devet osoba nalazi se na respiratoru i to sedam iz Splitsko dalmatinske županije i dvije iz Šibensko kninske županije. 106 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Osam osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je zabilježeno 488 slučajeva zaraze koronavirusom.

Zagrebačka: Nema novooboljelih

Na području Zagrebačke županije drugi dan za redom nema novooboljelih osoba. Evidentirano je ukupno 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Osam je osoba izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 66 osoba, a tri su preminule.

Ličko-senjska: Nema novozaraženih

U Ličko-senjskoj županiji 12. dan nema novozaraženih od bolesti COVID-19, ukupno su oboljele 22 osobe od kojih su tri osobe izliječene, a pod aktivnim epidemiološkim nadzorom sa samoizolacijom još je 169 osoba.

Međimurska: Nema novooboljelih

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih osoba od virusa COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 13 osoba, a ukupno su dosad testirane 423 osobe.

Sisačko-moslavačka: Nema novih pozitivnih

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Tri osobe su ozdravile. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Od trideset i dva pacijenta s područja županije od ove zarazne bolesti ozdravila su dvadeset i dva pacijenta.

U Osijeku preminuo muškarac

Goran Ivanović, načelnik osječkog kriznog stožera, kazao je jutros uživo na HRT-u da je od jučer samo jedna osoba pozitivna od 130 uzetih uzoraka, ali da je preminuo jedan muškarac 1953. godište.

“Imao je niz drugih bolesti. Ukupno imamo 121 osobu koja je zaražena, a ozdravilo ih je 77”, dodao je.

Karlovačka: Svi nalazi negativni

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 37 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su 2 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, sedam osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 20 osoba je do sada izliječeno.

U OB Duga Resa trenutno je hospitalizirano 70 pacijenata (ležećih), u OB Ogulin je 48 pacijenata (ležećih) i 75 ih je bilo na hitnom prijemu. U OB Karlovac hospitalizirano je 152 pacijenta, a na hitnom prijemu ih je bilo 120.

U karanteni Grabovac trenutno se nalazi šest osoba, pet po postupku samoizolacije te jedan vozač.

Zadarska: Nema novooboljelih

Na području Zadarske županije peti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječene su 42 osobe. U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu . Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 540 osoba, a istekao je za 2433 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova: Obiteljski dom Jurjević, Obiteljski dom Moja nana i Obiteljski dom Maslina te ni u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Istarska: Nema novih slučajeva

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata ispitano je 74 uzoraka brisa – svi su negativni – to je trinaesti dan za redom da nema oboljelih.

Iz Stožera Civilne zaštite Istarske županije izvijestili su kako se vrtići i škole pripremaju za skorašnje otvaranje. Ta mjera bi se trebala provesti od 11. svibnja, a još uvijek je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba, s time da bi i to uskoro trebalo biti prošireno na deset osoba.

Virovitičko-podravska: Nema novozaraženih

Devet dana zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba na COVID 19, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Zahvaljuju se stanovnicima na poštivanju epidemioloških i sigurnosnih mjera, kojih se treba držati i nadalje. U zadnjih 24 sata, testirano je 39 osoba.

Njihovi rezultati na korona virus bili su negativni. Do sada je ukupno testirano 520 osoba. I nadalje na našem području imamo šestero zaraženih od korona virusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja korona virusa, na području VPŽ jedna osoba se oporavila i ozdravila od bolesti COVID 19. Na području Virovitičko-podravske županije, trenutno je 297 osoba u samoizolaciji.

Bjelovarsko-bilogorska: Svi nalazi negativni

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirane su 22 osobe i svi nalazi su negativni. Od početka pandemije na području županije bilo je zabilježeno 10 oboljelih, od kojih je u međuvremenu 7 ozdravilo.

Komentiraj