Sve više županija bez novih slučajeva, u Splitu u jednom danu preminulo čak pet osoba

U Hrvatskoj je koronavirus potvrđen kod 2076 ljudi. Ozdravilo ih je 1348, dok je preminulo 69 osoba.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati objavit će najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj, a županijski stožeri od jutra objavljuju svoje brojke.

Koprivničko-križevačka: Svi nalazi negativni, preminula jedna osoba

Svih 17 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana je negativno. U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet.

Sisačko-moslavačka: Nema novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom. Još su četiri osobe ozdravile i trenutno je na području ove županije još šest aktivnih slučajeva.

Splitsko-dalmatinska: Preminulo čak pet osoba

Prema izvješću KBC-a Split preminulo je 5 osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici, a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju, izvijestio je Stožer Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 9 je novooboljelih osoba zaraženih korona virusom i to iz Splita 3, Solina 2, Makarske 1 (iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska), Dugopolja 1, Podbablja 1 i Omiša 1. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama 4 osobe su zdravstveni djelatnici, od čega 3 medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti. Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan.

Od novooboljelih osoba 4 osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 9 osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 8 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Osječko-baranjska: Nema novih slučajeva

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije nije zabilježena niti jedna novopozitivna osoba od 82 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. I dalje je broj zaraženim koronavirusom od početka pandemije do danas – 121.

Dosad je izliječena 81 osoba, a tijekom posljednja 24 sata njih 4. Do sada je osam osoba preminulo, a tijekom posljednja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 9, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

Zagrebačka: Nema novooboljelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 1.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U posljednja 24 sata nije bilo novih zaraženih osoba koronavirusom, što je već treći dan za redom. Izliječeno je još sedam osoba.

Varaždinska: Nema novih slučajeva

Nema novooboljelih ni u Varaždinskoj županiji, objavio je varaždinski stožer.

U toj je županiji ukupno oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s područja županije.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi višeod 1800 osoba zbog veliki broj dolazaka iz inozemstva.

Primorsko-goranska: Nema novooboljelih

U Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom. Ozdravile su tri osobe. Trenutno je u županiji 29 oboljelih, a ozdravila je 41 osoba.

Požeško–slavonska: Nema novih slučajeva

Ni u Požeško-slavonskoj županiji danas nema novooboljelih. Još tri osobe su ozdravile.

Krapinsko-zagorska: Nema novih slučajeva, čekaju se nalazi za još šest osoba

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije uzeto je 25 briseva, od kojih je 19 bilo negativno, dok rezultate 6 uzoraka još čekamo”, javljaju iz tog stožera.

Zaprimili su 12 negativnih nalaza briseva iz proteklih dana, dok se jedan još čeka.

“Ozdravilo je šest novih osoba te je sada ukupan broj ozdravljenih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 70. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 67”, izvijestili su.

Istarska: Svi nalazi negativni

U zadnja 24 sata u Istri je ispitano 47 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno 83 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji.

Karlovačka: Nema novooboljelih

U Karlovačkoj županiji jučer su testirane 43 osobe i svi pristigli nalazi su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su dvije osobe zaražene koronavirusom, trenutno je jedna osoba u Zagrebu na liječenju, 7 osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 20 osoba je do sada izliječeno.

Ukupno je testirano 1438 osoba, a danas će biti još 20-ak testiranja.

Šibensko-kninska: Nema novih slučajeva

“Drugi dan za redom nemamo novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa su tako ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je 89 osoba, od kojih se 46 oporavilo”, javljaju iz Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su tri pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 81 osoba, od čega je 44 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1433 uzoraka.

Zadarska: Šesti dan bez novh slučajeva

Na području Zadarske županije šesti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj od početka epidemije i dalje 85 zaraženih koronavirusom. Izliječene su 42 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je i dalje troje pacijenata. Dvoje lakših pacijenata je u bolnici u Biogradu koji bi tijekom jutra trebali biti otpušteni te bi bolnica trebala početi s pripremama za normalno funkcioniranje.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novoobljelih, čekaju se nalazi za još tri osobe

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u protekla 24 sata na koronavirus testirano je 9 osoba. Za šest osoba stigli su negativni nalazi, a za njih troje još se nalazi očekuju.

U ovoj županiji već 16 dana za redom nema novozaraženih, a od početka pandemije bilo je 10 oboljelih. Dosad je sedam osoba ozdravilo.

Komentiraj