Sve više zemalja najavilo njihovu zabranu, a sada su postali službeni partner Eurosonga

 TikTok će drugu godinu zaredom biti službeni partner Eurosonga nakon što je Europska radiodifuzijska unija (EBU) odabrala tu platformu za prijenos natjecanja uživo, kao i za objavljivanje ekskluzivnih nastupa i sadržaja iza scene.

Objava je uslijedila nakon što je britanski parlament u četvrtak rekao da će blokirati aplikaciju u vlasništvu Kineza na svojim uređajima i mrežama zbog sigurnosnih razloga.

Martin Osterdahl, EBU-ov izvršni supervizor za Euroviziju, rekao je da su “milijuni novih obožavatelja Eurosonga otkrili događaj putem TikToka prošle godine i znamo da će još milijuni biti uzbuđeni zbog ovogodišnjeg posebnog događaja u Liverpoolu”.

“I natjecanje Eurosong i TikTok pružaju međunarodnu platformu za otkrivanje svježe nove glazbe i umjetnika i veselimo se zajedničkoj suradnji u stvaranju još velikih hitova 2023. godine.”

TikTok je također partner s Visit Liverpool nakon što je engleski grad izabran za domaćina natjecanja u ime prošlogodišnjih pobjednika Ukrajine u kojoj se natjecanje ne može održati zbog ruske invazije.

Aplikacija za društvene medije promovirat će mjesta za autobuse u gradu i ugostiti nastupe u Eurovizijskom selu – službenoj fanzoni u petak 12. svibnja od 18:30.

Susan Finnegan, komercijalna direktorica Culture Liverpoola, rekla je: “Oduševljeni smo što smo partneri s TikTokom, predstavljajući naš kultni grad na globalnoj pozornici i pričajući autentičnu priču o Liverpoolu kroz oči posjetitelja – kreatora sadržaja.

Rich Waterworth, glavni menadžer TikTok operacija za Europu, rekao je: “Vidjeli smo legende Eurovizije kako započinju svoja putovanja na TikToku – poput Sama Rydera iz Ujedinjenog Kraljevstva, a pjesme Eurovizije napreduju na platformi i izvan samog natjecanja, poput Maneskinove “Zitti E Buoni”. ”

TikTok je u vlasništvu kineske internetske tvrtke ByteDance, koja tvrdi da ne dijeli podatke korisnika s Kinom, ali kinesko obavještajno zakonodavstvo zahtijeva od tvrtki da pomažu Komunističkoj partiji kada se to od njih zatraži.

Nedavno je objavljen i grafikon koji prikazuje kartu svijeta sa zemljama koje su donijele odluku o zabrani aplikacije u vlasništvu kineske kompanije ByteDance.

Prema tom grafikonu, zemlje koje su uvele djelomičnu zabranu, odnosno zabranu korištenja na službenim telefonima javnih službenika, su: SAD, Kanada, Novi Zeland, Tajvan, Finska, Švedska, Francuska, Austrija, Španjolska, Portugal, Nizozemska, Belgija, Litva, Latvija, Estonija, Njemačka, Velika Britanija, Češka, Poljska, Rumunjska, Bugarska, Mađarska, Danska i Grčka.

Te zemlje će zabraniti TikTok na vladinim uređajima, ali isto ne vrijedi za privatne telefone. Zemlje koje su uvele potpunu zabranu TikToka su Indija, Afganistan i Indonezija. U međuvremenu su Pakistan i Bangladeš uveli privremenu zabranu.

Privatne kompanije i mreže također počinju donositi odluke. Neki američki fakulteti također zabranjuju TikTok na svojim lokalnim internetskim mrežama. BBC, britanski medij je također savjetovao osoblju da izbriše TikTok, a danska javna televizija također je donijela sličnu odluku, navodi Klix.ba.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner