Ljekarne Prima Farmacia

Sve popularnija online kupnja proizvoda ljekarni

Svaki četvrti građanin Hrvatske kupuje putem interneta.

Najviše se kupuje odjeća, elektronički uređaji, uređaji za kućanstva, igračke i knjige. No, trendovi se sve više mijenjaju i ‘u korist’ web shoppova ljekarni. Tržišni trendovi, kao i razvoj novih tehnologija, koje podupiru online poslovanje idu u prilog tomu i da ćemo sve više koristiti proizvode i usluge ljekarni upravo kroz on-line narudžbe.

Dovoljno da Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Jele Ribičić, vlasnica i direktorica Zdravstvene ustanove Ljekarne Prima Farmacia implementira u svoje poduzetništvo i ovaj način plasmana proizvoda.

Ova farmaceutkinja, veliki dio svog poslovnog života provela je u veleprodaji lijekova. U svom radu za veliku farmaceutsku kuću prošla je sve etape poslovnog razvoja u ovoj struci, prikupila iznimno iskustvo te snagu otisnuti se u vlastite poduzetničke vode. A, u njima nepokolebljivo plovi već šest i pol godina zahvaljujući vlastitim ljekarnama koje uspješno vodi.

“Danas imam dvije ljekarne – jedna je u Vrgorcu, a jedna u Brelima. Imam sedam zaposlenih. Imamo širok dijapazon proizvoda, naravno primarno uz lijekove, jer smatram da ljudima trebamo ponuditi sadržajni izbor za kupnju odnosno nabavku. Ponudu ljekarni proširili smo i na web shop, čime ne samo da smo obogatili naše prodajne mogućnosti, nego pružili ljudima da ‘kupnjom iz naslonjača’ uštede vrijeme, novac, ali i trud”, rekla je Jele Ribičić, vlasnica i direktorica Zdravstvene ustanove Ljekarne Prima Farmacia.

Uvođenje web shopova u poslovanje dodatni je poticaj njegovoj uspješnosti, ali i praćenju trendova koje donosi budućnost. On line kupnja već čini više od 80 posto aktivnosti građana Sjedinjenih Američkih Država. U online novčanike sve više posežu i građani Hrvatske, pa tako pet posto njih kupuje svaki tjedan putem web shoppova, a najmanje jednom mjesečno 21 posto kupaca.

“Tržište postaje sve zahtjevnije, kupac očekuje isporuku usluge ili proizvoda što kvalitetnije i brže pa je sasvim razumljivo da smo mu željeli i u Ljekarnama Prima Farmacia biti što dostupniji. Najjednostavniji put do naših kupaca svakako je i web shop. A kupnja putem naše digitalne platforme koju smo pokrenuli ovog proljeća je to i pokazala stalnim porastom. Naši online kupci najviše kupuju kozmetiku, dodatke prehrani te medicinska pomagala”, otkriva navike svojih online kupaca poduzetnica Jele Ribičić.

Online prodaja kontinunirano će rasti i među građanima Hrvatske, a poduzetnice i poduzetnici koji među prvima implementiraju svoje sadržaje na dopadljiv digitalan način kupnje – ‘pobrat će’ i najviše uspjeha. Jele Ribičić svjesna je koliko se čak i u farmaceutici navike i želje kupaca mijenjaju s trendovima pa je svoje poduzetništvo prilagodila upravo njima.

“Online ponuda je primamljiva posebice našim kupcima koji nemaju vremena, ali i žele sami izabrati u miru svog doma proizvode koji im trebaju. Te proizvode digitalno mogu proučiti, pročitati savjete o uporabi, provjeriti i usporediti s drugim proizvodima te donijeti na miru odluku o kupnji. Prilikom kupnje u ljekarnama nastojimo se posvetiti svojim kupcima, ali moderni kupac radije će svoju nabavku obaviti putem interneta”, nastavlja vlasnica.

“Kupci koji nam dolaze u ljekarne ne dolaze samo po lijekove. Dolaze po kozmetiku, ortopedska pomagala, dodatke prehrani, no ono što je još važnije dolaze po savjete, informacije i mišljenje što koristiti, što kupiti. Sve u cilju prevencije zdravlja, očuvanja ljepote, promicanja zdravog načina življenja. Kontakt s ljudima u ovoj ‘klasičnoj kupnji’ je ono što nosi prednost nad online platformom”, prokomentirala je Jele Ribičić.

Internet trgovina radi non stop sve dane u godini te je dostupna bez obzira u kojem dijelu Hrvatske da kupac živi.

Modernu digitalnu platformu pogledajte na https://ljekarne-prima-farmacia.hr/.

Komentiraj